2024. április 19., péntek
EUROLIGA

Micić zseniális triplája

Két fordulatos, kiélezett összecsapással kezdetét vette az Euroliga belgrádi final fourja. A szerb főváros Štark Arénájában először a pireuszi Olimpiakosz és az isztambuli Efes csapott össze a finálé jogáért, és bár a görög csapat kezdett jobban, az első félidőben végig vezetett (43:42 a szünetben), nem tudott lényeges előnyre szert tenni. A második félidő elején aztán Vasilije Micić és társai percek alatt 14:3-as futást produkáltak, ami után úgy tűnt, az Olimpiakosznak nincs visszaút, ám néhány másodperccel az órán az Efes csupán egálnál (74:74) támadhatott. A labda újra Micić kezében volt, aki dobóhelyzetet harcolt ki magának a triplavonalon túlról, labdája pedig a dudaszó pillanatában hullott a gyűrűbe. A szerb irányító 15 ponttal, 9 assziszttal és 6 lepattanóval zárt.

Az Efes ellenfele a mai (szombati) döntőben a Hanga Ádámmal felálló Real Madrid lesz. A spanyolok a Barcelona ellen 13 pontos hátrányban is voltak, ám szívós küzdelemmel fordítottak, és az előnyt a hajrában is megőrizték. Hanga 4 pontot, illetve 3-3 lepattanót és asszisztot tett a közösbe.

Remekbe szabott első félidőt hozott össze az NBA keleti főcsoportdöntőjében a Boston, amely így egyenlített a Miami elleni párharcban. A floridai összecsapáson a Celtics 70 pontot rámolt be 24 perc alatt 12 triplával és gyakorlatilag mindenhonnan hatékonyan dobva, míg a Heat az első percek 18:8-as kezdése után hamar hátrányba került, és csak futott az eredmény után. A házigazdánál Jimmy Butler (29) kevés segítséget kapott a társaktól, míg a túloldalon négyen emelkedtek ki, akik összesen közel annyit termeltek, mint a rivális teljes kerete (Tatum 27, Smart és Brown 24, Williams 19).

Euroliga, final four, elődöntők: Efes–Olimpiakosz 77:74, Real Madrid–Barcelona 86:83. NBA, főcsoportdöntő, kelet: Miami–Boston 102:127 (a sorozatban 1:1).