2024. április 20., szombat

Levelek a távoli kedvesnek

Multimediális est Újvidéke

Az Ars e femmina projektum keretében május 22-én, vasárnap 19.30 órakor az újvidéki Pavle Beljanski Képtárban rendkívüli multimediális estet tartanak Levelek a távoli kedvesnek elnevezéssel.

Ludwig van Beethoven zeneszerző és kedvese, Jeannette d'Honrath szerelmét a fellépő művészek három filmen, öt jelenet és néhány zeneszám által varázsolják a nézők elé.

Az est részleteiről az arsefemmina.com/pisma-dalekoj-dragoj/ internetportálon tájékozódhatnak.

A projektumot Jelena Simonović Kovačević és Vitkay-Kucsera Ágota kezdeményezte az Újvidék – Európa Kulturális Fővárosa Hősnők programsorozata keretében, amivel a jeles újvidéki és vajdasági nőket szeretnék megismertetni a széles közönséggel, úgy mint művészeket, mint a művészek inspirálóit, vagy mint egyszerű embereket/nőket.

A műsor fővédnöke a Wienerberger és a Vajdasági Gazdasági Kamara, támogatók a KITE Kft. és az M&I System. Partnerek a Szerbiai RTV, a Szerb Nemzeti Színház, az újvidéki Művészeti Akadémia, a Pavle Beljanski Képtár.

Férőhely csupán korlátozott számban van, ezért a szervezők kérik az érdeklődőket, hogy jegyeket e-mailen foglaljanak. Ezt megtehetik az arsefemmina@gmail.com címen.