2024. március 29., péntek

Több száz határsértőt tartóztattak fel a magyar rendőrök

A rendőrök az elmúlt napon összesen 465 határsértőt tartóztattak fel, és 114 személyt megakadályoztak abban, hogy illegálisan Magyarország területére lépjenek – ismertette a szombati összesített adatokat a rendőrség honlapján vasánap. Bács-Kiskun megyében a járőrök tizennyolc esetben összesen 92 határsértőt tartóztattak fel, Csongrád-Csanád megyében negyvennyolc esetben összesen 354 határsértőt, Győr-Moson-Sopron megyében három alkalommal 9, Pest megyében két alkalommal 10 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során palesztin, algériai, szomáliai, szír, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, líbiai, pakisztáni, marokkói, szudáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Egyidejűleg a rendőrök további 114 embert megakadályoztak abban, hogy illegálisan Magyarország területére belépjenek.
Emellett kilenc esetben embercsempészés és egy alkalommal közokirat-hamisítás miatt büntetőeljárás indult – tájékoztat a police.hu.