2024. március 29., péntek

Parkolás a vásár idején

A 89. Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár ideje alatt, május 21-e és 27-e között, az újvidéki parkolási díjak megfizettetésével megbízott Parking Servis Közvállalat dolgozói a vásárépület előtt lévő parkolótéren és a környező utcákban az idén is megfizettetik a parkolást. Fizetni kell a Hajduk Veljko utcában, az Újvidéki Vásár utcában, a Haljduk Veljko utcától a Micsurin utcáig húzódó részen, a Sajam szálloda előtti részen, továbbá az Újvidéki Vásár és a Hajduk Veljko utcák kereszteződésénél, valamint a Micsurin, a Popović fivérek, a Branko Bajić, a Bogdan Garabantin és a Stevan Mokranjac utcákban is.

Emellett az Európa sugárút és a Branko Bajić utcák találkozásánál is ideiglenesen fizetőssé nyilvánítják a parkolóhelyeket. A megjelölt területen több mint 1400 parkolóhely van, amelyek igénybe vételét 8 és 20 óra között fizettetik meg, egy napra 250 dináros áron. A parkolás kifizetését SMS küldésével lehet elvégezni a 8288-as számra, vagy pedig a parkolójegy megvásárlásával az erre kijelölt bódéban. A jelzett utcákban lakó polgárok számára a lakói parkolójegyek érvényesek.

Az említett időszakban az Európa sugárút mindkét oldalán, a Kornelije Stanković utca és Futaki út közötti szakaszon a jobb oldali sávot lezárják, és autóbusz-parkolóvá alakítják át, ahol ezer dináros áron parkolhatják le a sofőrök buszaikat egész nap. Az autóbusz parkolására érvényes jegyet a Branko Bajić és az Európa sugárút kereszteződésénél lévő elárusítóhelyen lehet megvenni.
A „pókok”, a közlekedési rendőrséggel, valamint a kommunális felügyelőséggel együttműködve a szokásosnál is fokozottabban ellenőrzik majd a parkolást, és azonnal elszállítják a tilosban leparkolt, a közlekedést akadályozó járműveket.