2022. június 28., kedd
SZABADKAI SPORTHÍREK

Spartacus-sikerek Bácson

Bácson tartották meg a junior és egyetemista súlyemelők országos bajnokságát, valamint a Bács nemzetközi kupája elnevezésű versenyt, melyen a Spartacus versenyzői kilenc érmet nyertek. Országos bajnoki címet Németh Richárd (55 kg-os súlycsoport), Aleksandar Saulić (67 kg), Hődör Patrik (73 kg) és a Hődör, Saulić, Bencsik Masa Balázs, Mihajlo Šijak alkotta csapat nyert, amely 1115,43 ponttal végzett az első helyen a 876,02 pontot gyűjtött bácsi Hercules és az 586,22 pontos Banjica előtt. A dobogó második fokára Juhász Márk (61 kg), Vukov Marin (73 kg), Bús Máté (81 kg) és Šijak (102 kg) állhatott fel. Bencsik Masa a 17 éven aluliak között, a 67 kg-os mezőnyben 92 kg-os szakítással és 107 kg-os lökéssel új országos csúcsot ért el. A Bács Kupája elnevezésű nemzetközi versenyt a házigazda Hercules nyerte meg a Spartacus és a Vukovar előtt. A további sorrend: 4. Domžale, 5. zombori Radnički (Z), 6. Banjica, 7. Železničar, 8. C. zvezda, 9. Soroksár.

A Spartacus atlétái több kiváló eredményt értek el az elmúlt időszakban. Ćupriján rendezték meg 10 000 méteren az ifjúsági és felnőtt országos bajnokságot, melyen Maksim Puškar a 20 éven aluliak között 31:29,01-es új egyéni csúccsal a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A második alkalommal megtartott Vera Nikolić-emlékversenyen Sofija Dobrički 57,64-es egyéni rekorddal az első helyet szerezte meg, Darijo Bašić Palković pedig 600 méteren a világ egyik legjobb 800 méteres futója, a bosznia-hercegovinai Amel Tuka mögött a második helyen ért célba. Bašić Palković 1:18,31-es ideje minden idők legjobb szabadkai időeredménye ezen a távon, és az emlékverseny második legjobb eredménye is egyben. Mitrovicán tartományi nyílt bajnokságot rendeztek az idősebb juniorok számára, melyen a Spartacust hárman képviselték. Minja Kopunović 59,47-es idővel 400 méteren aranyérmet nyert, Csorba Tamás pedig súlylökésben 12,65 méterrel, kalapácsvetésben pedig 36,27 méterrel szerzett tartományi bajnoki címet. A pionír korosztályú Višnja Vilov a juniorok között 13,39-es idővel a 12. helyen ért célba 100 méteren.

A Spartacus versenyzői Bácson (A Spartacus Súlyemelőklub felvétele)
A Spartacus versenyzői Bácson (A Spartacus Súlyemelőklub felvétele)

A Spartacus teniszpályái a hétvégén 10. alkalommal adtak otthont a Jovan Kukaraš-emlékversenynek, melyen 14 év alatti játékosok ragadtak ütőt. A torna nemzetközi jelleget öltött, mivel a szerbiai teniszezők mellett Csehországból, Magyarországról, Kanadából, Lengyelországból, Bulgáriából, Romániából, Észak-Macedóniából, Portugáliából, Bosznia-Hercegovinából, Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból, Ukrajnából, Kínából, Spanyolországból, Svájcból, Indiából, Horvátországból és Ausztriából is érkeztek játékosok, a döntőkben mégis szerbiai játékosok léptek pályára. A lányok mezőnyében Gala Ivanović 6:1, 7:5 arányban legyőzte Anastasija Cvetkovićot, a fiúk mezőnyében pedig Aleksa Mirković 7:5, 6:4-es győzelmet aratott Vanja Nikolić felett.