2024. április 19., péntek

Letartóztattak egy férfit hamis bombabejelentés miatt Újvidéken

Az újvidéki rendőrség letartóztatta a meljaki illetőségű B. M.-t (42), akit a biztonság veszélyeztetésével és segélyjelzés visszaélésével gyanúsítanak – írja a B92 hírportál.

A gyanúsított csütörtökön 20 órakor Újvidéken, az Aleksandar Benjak utcában egy rejtett mobilszámról hívta fel az egyik tömbház lakóját, akinek a következőket mondta: – Jó estét kívánok, a rendőrállomásról hívom. Kaptunk egy bejelentést, hogy a lakóépületükben bombát helyeztek el. Az épületet evakuálni kell – közölte a Kurir.

A rémült hölgy többi lakótársával együtt azonnal értesítette a rendőrséget, akik miután kiérkeztek a helyszínre átvizsgálták az épületet és kiderült, hogy a bombabejelentés hamisnak bizonyult.

A rendőrség gyors akciójának köszönhetően annak ellenére, hogy a gyanúsított rejtett számot használt, letartóztatták és 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték.

– A gyanúsított azt vallotta, hogy unalmaskodott és nézte a televízióban a bombabejelentésekről szóló híreket, ezért úgy gondolta, hogy viccből ő is tesz egy ilyen bejelentést – mondta a Kurir névtelen forrása.