2024. március 28., csütörtök
KERÉKPÁROZÁS – GIRO D’ITALIA

Girmay-dráma után hazai diadal

Teljesen sík szakasszal folytatódott a Giro d’Italia az olasz csizma északkeleti részén. A nagy szélben kialakuló hajsza idő előtt bedarálta a kétfős olasz élbolyt (Filippo Tagliani, Luca Rastelli), utánuk a belga Dries de Bondt támadt, akit egy kilométerrel a cél előtt értek utol. A hajráfelvezetés végén egy fiatal hazai, Alberto Dainese viccelte meg a nála nagyobb neveket, a 24 éves sprinter hatalmas végsebességgel szerezte meg a körverseny első olasz etapsikerét.

A nap drámája egyébként az eritreai Biniam Girmayhoz fűződött, aki a 10. szakaszon aratott győzelem utáni ünneplés során szembelőtte magát a pezsgősüveggel, az elszenvedett sérülés miatt pedig nem tudta vállalni a folytatást.

Végeredmény, 11. szakasz (Santarcangelo di Romagna–Reggio Emilia, 203 km): Alberto Dainese 4:19:04 óra, Fernando Gaviria, Simone Consonni, Arnaud Démare, Caleb Ewan a. i. stb. Az összetett állása: Juan Pedro López 46:43:12 óra, Richard Carapaz +12 mp, João Almeida a. i., Romain Bardet +14, Jai Hindley +20 mp stb.