2022. július 4., hétfő

Harc a progresszív lázálmok ellen

Budapesten tartja első európai konferenciáját a CPAC

Első európai helyszínként Magyarország adott otthont a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű kétnapos konferenciának. A csütörtöki megnyitó főszónoka Orbán Viktor miniszterelnök volt.

A CPAC rendezvényén több mint kétszáz magasrangú külföldi vendég képviselteti magát szerte a világból, Dél-Amerikától Japánig. Amint azt a rendezvény magyar szervezője, Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója elmondta, az Isten, haza, család jelszóval megrendezett fórum egyik fő célja, hogy a magyar modellt megismertessék a külföldi partnereikkel az eseményen, ugyanakkor szeretnék megismerni az ő helyzetüket, az őket érő kihívásokat is.
Orbán Viktor mellett a kormánytagok közül Varga Judit és Gulyás Gergely is felszólal a konferencián, mint ahogy Kövér László házelnök is. A külföldi vendégek között ott van Rick Santorum volt republikánus szenátor, Václav Klaus, Csehország volt elnöke és miniszterelnöke, Jordan Bardella, a Rassemblement National elnöke és az olasz jobboldal képviselői is részt vesznek a fórumon.
A szerda esti eseménybemutató sajtótájékoztatón Matt Schlapp, az American Conservative Union (ACU) elnöke annak jelentőségéről beszélt, hogy a CPAP első alkalommal rendez Európában rendezvényt, és e tekintetben nem is jut eszébe fontosabb hely, mint Budapest, ahol a modern társadalomban felvetődő kérdéseket megfelelő módon és megnyugtatóan kezelik. Azt mondta, azok a szereplők vesznek részt a konferencián, akik a szuverén országokban a szabadság eszményét életbe tudják tartani.

A PROGRESSZÍV DOMINANCIA ELLENSZEREI
„Magyarország az a laboratórium, ahol a progresszív dominancia ellenszereit kikísérleteztük" – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Hungary konferencián csütörtökön Budapesten.
A kormánypártok zsinórban negyedik választási győzelmére utalva kijelentette: „Magyarország megkapta a negyedik dózist, és jelentem, a beteg teljesen meggyógyult".
A kormányfő szerint a progresszív dominancia ellenszerére a recept nyílt felhasználású, szabadon elvihető. Ezeket beszédében 12 pontban foglalta össze.
Kifejtette: a magyar recept első pontja, hogy a saját szabályaink szerint kell játszani, győzni csak úgy lehet, ha nem fogadjuk el a mások által kínált megoldásokat és utat; aki az ellenfelei szabályai szerint játszik, veszíteni fog.
Közölte: a második pont nemzeti konzervativizmus a belpolitikában, mert a nemzet ügye nem ideológia, de még csak nem is hagyomány kérdése. A választók oldalán kell maradni. A progresszívek a vágyálmaikat akarják rákényszeríteni a társadalomra, de a fontos kérdésekben az emberek nem szeretik a baloldali lázálmokat – mondta.
Harmadik pontként a nemzeti érdeket nevezte meg a külpolitikában. Kijelentette: a nemzet az első, „Hungary first, America first", érdekalapú külpolitikára van szükség.
Orbán Viktor negyedikként a média jelentőségére hívta fel a figyelmet. „A progresszív baloldal őrültségeit csak akkor tudjuk bemutatni, ha van média, ami segít ebben" – mondta. Hozzátette: a baloldali vélemény csak azért tűnhet többségnek, mert a média segít nekik felerősíteni a hangjukat, a modern nyugati média a baloldali állásponthoz igazodik.
Ötödik pontként említette az ellenfelek szándékának leleplezését. A média megléte szükséges, de nem elégséges feltétele a győzelemnek, tabudöntögetőnek is kell lenni – emelte ki. Azt mondta: mi itt Magyarországon ezt úgy csináljuk, hogy már azelőtt napvilágra hozzuk, mire készül a baloldal. Példaként említette a gyermekeket célzó LMBTQ-propagandát. Azzal, hogy korábban fedtük fel, mire készül a baloldal, védekezésre kényszerítettük őket, és végső soron el kellett ismerjék, hogy valóban ez a tervük, hiszen támadták a mi kezdeményezésünket – fogalmazott.
A miniszterelnök hatodikként a gazdaságot emelte ki. „Amikor hatalomra kerültünk, eldöntöttük, hogy csak olyan gazdaságpolitikát szabad csinálni, ami a választópolgárok többségének hasznos" – jelentette ki.
Hetedik pontként hangsúlyozta: ne szorulj ki a szélére! „Lehet, hogy az internetes fórumokon hatalmas népszerűségre teszünk szert, ha összeesküvés-elméleteket hirdetünk, de a szavazók nagy részét valójában eltávolítjuk magunktól, kiszorulunk a szélére, és a végén veszítünk" – magyarázta.
Orbán Viktor nyolcadikként a mindennapos olvasást említette, mondván, a bonyolult dolgok megértésére és átadására a könyveknél még nem találtak fel jobb eszközt.
Közölte: a kilencedik pont, hogy legyen hited, a hit hiánya veszélyes. „Ha valaki nem hiszi, hogy lesz egyszer végelszámolás, és a tetteiért majd felelnie kell az Úristen előtt, akkor úgy van vele, bármit megtehet, ami hatalmában áll" – mondta.
A kormányfő tizedik pontként a barátok keresését jelölte meg. „Ha a politikában boldogulni akarunk, soha ne azt nézzük, miben nem értünk egyet a másikkal, hanem azt keressük, hogy hol vannak a közös pontok" – mutatott rá.
Kitért rá: a tizenegyedik pont a közösségek építése, ugyanis nincs konzervatív politikai siker működő közösségek nélkül. Minél kevesebb a közösség, és minél magányosabbak az emberek, annál több szavazó megy a liberálisokhoz – mondta.
Utolsó pontként az intézmények építéséről beszélt. Közölte: a sikeres politikához intézményekre és intézetekre van szükség. A politikusok jönnek-mennek, de az intézmények generációkon át velünk maradnak, és az intézmények képesek intellektuálisan megújítani a politikát – tette hozzá.

VISSZA KELL TÉRNI A KONZERVATÍV ÉRTÉKEKHEZ
Az istenbe vetett hiten, a hazán és családon alapuló értékek mellett álltak ki a CPAC Hungary budapesti rendezvényének csütörtök délelőtti felszólalói, Rick Santorum, és ezt hangsúlyozta videoüzenetében Nigel Farage is.
„A baloldal gonosznak állítja be a nyugati civilizációt, és elkötelezett az egyház és a családok lerombolása mellett. A romboló hazugságok nem élhetik túl az igazság feltárását" – hangsúlyozta Rick Santorum volt republikánus szenátor.
Az egykori amerikai elnökjelölt szerint a mai világ embere a saját örömeire koncentrál, és szabadsága korlátainak tekinti a házasságot és a gyermekvállalást. Rick Santorum egyetértett Orbán Viktor azon gondolatával, hogy a hitet prioritásként kell kezelni.
„Harcolni kell a gyermekeinkért a Gonosz ellen, és gratulálok Magyarországnak, hogy az igazság bátor kimondásával támogatják a családokat és az egyházat. Azok a társadalmak, amelyeknek nincs nemzeti identitásuk, gyermekeik, semmilyen csatában sincs esélyük" – mondta az amerikai republikánus politikus.
A fórumot videoüzenetben üdvözölte Nigel Farage, a brit Függetlenségi Párt volt vezetője, aki fantasztikusnak nevezte a Magyarország által elért eredményeket, az Orbán Viktor által vezetett Fidesz egymás utáni negyedik választási győzelmét.
„Mindannyiunknak együtt kell működnünk. Talán vannak közöttünk eltérő álláspontok, például Oroszországgal kapcsolatban, de a közös értékeinkre kell koncentrálni" – jelentette ki Nigel Farage.

Václav Klaus (Fotó: MTI)
Václav Klaus (Fotó: MTI)


Václav Klaus, Csehország volt elnöke és miniszterelnöke csütörtök délutáni felszólalásában szintén méltatta a magyar választás eredményét. Az Origo tudósítása szerint többek között arról beszélt, hogy a szocialista posztkommunizmus világa összefogott egy woke-progresszivizmus kurzussal.
„Egyre nagyobb a frusztráció, mert a konzervatív eszmék visszaszorulóban vannak" – állapította meg Klaus hozzáfűzve: nem szabad, hogy hamis képzetünk legyen, a konzervatív visszaszorulás nehezen megállítható.
A tendencia megfordítása a cseh elnök szerint akkor lesz lehetséges, ha visszatérünk a konzervatív alapokhoz, amelyek nagyon szilárdak, így lehet rájuk építkezni.
„Az ellenfél nyerőben van az agresszív környezetvédelemben, NGO-izmusban és az intézményes politikában. A hívők a nemzetállamokban kapituláltak a globalista támadások során, a folytonosság megszakadása tapasztalható az emberi természet megváltozásában. Új erkölcsök és viselkedésminták jelentek meg. A konzervatív kiüresedés helyére benyomult az unifikáció, a globalizáció" – értékelte a konzervatív értékképviseletet megnehezítő jelenlegi helyzetet.
„Már nagyon rég védekezésre vagyunk kényszerítve, fordulóponthoz érkeztünk és el kell kezdenünk védekezni és megerősíteni a konzervatív értékeket" – szögezte le Václav Klaus.