2024. április 25., csütörtök

102 éves a Kárpáti Igaz Szó

102 éves a Kárpáti Igaz Szó, Kárpátalja legnagyobb múltra visszatekintő és ezzel együtt legismertebb magyar lapja.

– Megmaradásunk záloga a mindenkori megújulás. Az elmúlt évek békés időszakában számtalan új kezdeményezéssel rukkoltunk elő: megújult a honlapunk (kiszo.net), podcastokkal és KISZó-videókkal jelentkezünk, erős platformokkal vagyunk jelen a közösségi médiákban. Kárpátalján egyedüli médiaként saját applikációt fejlesztettünk ki – írják a lap illetékesei a Facebook bejegyzésükben, visszatekintve az eddigi évekre.

Hozzátették, hogy az ukrajnai háború őket sem kímélte, ugyanis a kárpátaljai magyarság tömeges elvándorlása miatt csökkent a példányszám, emellett a nyomdai költségeik 30-40 százalékkal emelkedtek.

– Szerkesztőségünk a magunk szerény eszközeivel a lehető legtöbbet teszi ezekben a nehéz időkben is a kárpátaljai írott magyar szó megőrzése érdekében. A háború ellenére egy pillanatig sem állítottuk le a lapnyomtatást, a KISZó Online felületünkön pedig megdupláztuk híreinknek, információinknak a számát – írják a bejegyzésükben.

Annak érdekében, hogy kompenzálni tudják a bevételkiesésüket és otthon tartsák a kollégáikat, szolidaritási előfizetést hirdetnek. Szerkesztőségek, cégek, vállalkozások évi 30 ezer forintért, míg magánszemélyek 20 ezer forintért ejthetik meg a Kárpáti Igaz Szó szolidaritási előfizetést, a lap cserébe e-mailben heti rendszerességgel tájékoztatja előfizetőit legújabb digitális tartalmairól, emellett PDF-formátumban eljuttatja a nyomtatott lapszám elektronikus változatát, emellett hozzáférést biztosítanak a KISZO-applikációhoz használatához is. Igény szerint a nyomtatott lapszámot is elpostázzák a megadott címre.