2024. március 28., csütörtök

A hívőközösség ereje

Templomsétát tartottak Zentán

A hétvégén a zentai Jézus Szentséges Szíve Plébánia és a Gyermekbarátok Egyesülete ún. templomsétát szervezett azon érdeklődők számára, akik többet szeretnének tudni a zentai templomok történetéről. Sok zentai lakos látja nap mint nap a város egyházi épületeit, valódi történeteiket azonban csak kevesen ismerik. Ivković Róbert, a plébánia diakónusa úgy véli, városunk igen gazdag egyházi épületekben, hiszen öt katolikus templomunk is van.

– Esetleg a beavatottabbak fel tudják sorolni az öt templom nevét, de még nekik is újdonság lehet, hogy egy templom építésének a hátterében milyen szándék állt, és milyen háttértörténetek vagy anekdoták kötődnek hozzá. Ezáltal összekötöttük a kellemeset a hasznossal, sétáltunk egy nagyot, és közösségben voltunk. A 7 kilométeres távolságot 51 résztvevővel tettük meg, a hatévestől egészen a nyolcvanéves korig csatlakoztak hozzánk a hívők – tette hozzá a diakónus.

A résztvevők száma is azt bizonyítja, hogy van érdeklődés az e fajta programokra. A történelmi sétát követően egy ebéddel vendégelték meg a résztvevőket. A nagy érdeklődésre való tekintettel a jövőben is örömmel szerveznék meg a sétát, akár új helyszínekkel bővítve.