2024. március 28., csütörtök

Százharminchat éves a Bambi

A születésnapi rendezvénysorozat keretében ötszáz jelmezes ovis vonult végig Topolya Fő utcáján

A Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény a megalapításának 136. évfordulóját színes rendezvénysorozattal jegyzi ezen a héten. A topolyai anyaintézmény, valamint az óvodapedagógusok egyéni kezdeményezésére is szerveznek minden napra valamilyen érdekes és élménydús programot a gyerekek részére. Fényszárosi Fekete Tímea, a Bambi igazgatónője örömének adott hangot, hogy hosszú kihagyás után tegnap végre sikerült lebonyolítani a népes és nagyszabású karneváli felvonulásukat, amibe szerencsére nem szólt bele a csapadékos-szeles időjárás.

– Nekünk, felnőtteknek is megkönnyebbülés volt, de leginkább a gyermekek örömére szolgált, hogy hosszú kihagyás után sikerült végre lebonyolítani az év egyik leginkább várt eseményét, a színes karneváli felvonulásunkat. Egészen az utolsó pillanatig nem volt biztos, hogy megindulhatunk, hiszen az esőfelhők fenyegetőztek, de aztán megkegyelmeztek. Ezúttal 10 épületből 500 topolyai és környékbeli gyermek vett részt a rendezvényünkön, akiknek izgalmas és érdekes jelmezeket találtak ki az óvodapedagógusok. A kis virágocskák, őzikék, kőkorszaki legények és leánykák nagyjából délelőtt 9 órától a Fő utcán vonultak végig a régi piac utcájától a könyvtárig, majd elfordultak a Duna utca irányába, a Bambi központi épületéig. Itt a gyerekek birtokukba vehették a játszóteret, és mindenki kapott egy-egy fagylaltot. Ez utóbbit a gunarasi, a pacséri és a bácskossuthfalvi gyerekek részére is eljuttatjuk, hiszen ezúttal ők nem vettek részt a karneválon – kezdte a beszélgetést Fényszárosi Fekete Tímea, aki elárulta, hogy a bácskossuthfalvi gyerekekhez bábszínház érkezett tegnap, illetve ünnepélyesen vendégül látták azokat a gyerekeket, akik jövőre ovisok lesznek. Hétfőn rajznapot tartottak az ovikban, aminek a témája a születésnap volt, ma pedig a barátkozás jegyében szervezik meg az óvodapedagógusok a foglalkozásokat.

A gyerekek a karneváli felvonulás után birtokukba vették a Bambi játszóterét, és jóízűen elfogyaszthatták az ovi ajándék fagyiját (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A gyerekek a karneváli felvonulás után birtokukba vették a Bambi játszóterét, és jóízűen elfogyaszthatták az ovi ajándék fagyiját (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

– A barátkozás jegyében szervezett programok általában arról szólnak, hogy az ovis csoportok meglátogatják egymást. Az idén a topolyai gyerekek látogatnak el a környező kisebb falvakban élő pajtásaikhoz, így Njegoševóra, Krivajára, Pannóniára. Mint ahogy a kisebb falvakban élők is elutaznak más csoportokhoz látogatóba. Célba vették még a csoportok a TSC Labdarúgó-akadémiát is, illetve lesz, aki megtekinti Zobnaticát. Az Alma csoport pedig elutazik Kishegyesre a 25. Vajdasági Magyar Óvodás Színjátszó Találkozóra. A csütörtök a sporttevékenységek napja lesz, ezt a csoportvezetőkre bíztuk, hogy ki-ki hogy szervezi meg és bonyolítja le a játékokat. A pénteki foglalkozásokat pedig, mondhatni, hagyományosan bulis diszkóhangulatban tartják meg a gyerekeknek az óvónők – hallhattuk az igazgatónőtől, aki kitért arra is, hogy pénteken néhány topolyai csoport a város központjában több helyszínen is egynyári virágot ültet majd a helyi közösség szervezésében, illetve támogatásával. Egyébként Topolyán és a falvakban a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény keretében 790 gyermekkel foglalkoznak az idei tanévben.