2024. április 18., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Mbappé a Királyi Gárdában?

Sajtóértesülések szerint Kylian Mbappé megállapodott a Real Madriddal, ugyanakkor ezt egyelőre sem a spanyol klub, sem a világbajnok francia támadó nem rögzítette. Több hírforrás arról számolt be, hogy a 23 éves futballista, akinek június 30-án lejár a szerződése a PSG-nél, évi 30 millió eurós fizetésre, 120 millió eurós aláírási bónuszra, illetve a nevéből keletkező bevételek jelentős részének megtartására bólintott rá a Real Madridnál.

Mbappé vasárnap vette át pályafutása során harmadszor a francia bajnokság legjobb játékosának járó elismerést. A díjátadón úgy fogalmazott, nem ezen az ünnepségen akarja közölni a jövőjével kapcsolatos döntését, de annyit elárult, hogy határozott a kérdésben. Mbappé 2017-ben a Monacótól szerződött a PSG-be, ahol azóta 141 mérkőzésen 116 gólt szerzett. A francia válogatott tagjaként 2018-ban világbajnoki győzelmet ünnepelhetett.

Kapcsolódó hír, hogy az észak-amerikai bajnokságban (MLS) folytathatja pályafutását Giorgio Chiellini, aki Torinóban hétfőn játszotta utolsó mérkőzését a Juventusnál. A 37 éves védő kezdő volt a Lazio elleni bajnokin, s mivel 17 évet játszott a Juvéban, a 17. percben cserélték le a közönség ovációja közepette. Az Európa-bajnok hátvéd kilenc bajnoki címet és öt olasz kupát nyert, illetve kétszer jutott be a Bajnokok Ligája fináléjába a torinói együttessel, amelynek színeiben ez volt az 560. hivatalos mérkőzése.

Szintén említést érdemel, hogy megnyerte a román bajnokság alsóházi rájátszását a Sepsi, ezzel növelte esélyét, hogy ismét szerepeljen a Konferencia Ligában. A székelyföldi csapat az FCU Craiova otthonában elért 5:0-s győzelemmel zárta a rájátszást, és az alsóházi tabella élére ugrott. Ezzel kivívta a jogot, hogy selejtezőt játsszon az alsóház második helyén végzett Botoșani-nal, és ha ezt is megnyeri, a felsőházi harmadik helyezett Craiovával vívhat újabb selejtezőt a KL-ben való részvételért. Egyszerűbb úton is kivívhatja azonban az európai szereplést, csütörtökön ugyanis a román kupa döntőjét játssza Bukarestben a bajnokság negyedik helyén végző Voluntarival.

Angol bajnokság, a 37. fordulóban: Newcastle–Arsenal 2:0. Az élcsoport: Manchester City 90, Liverpool (–1) 86, Chelsea (–1) 70 pont stb. Olasz bajnokság, a 37. fordulóban: Sampdoria–Fiorentina 4:1, Juventus–Lazio 2:2. Az élcsoport: Milan 83, Inter 81, Napoli 76 pont stb. Szuperliga, felsőház, a 36. fordulóban: Voždovac–Partizan 0:3. Az élcsoport: Crvena zvezda 97, Partizan 95, Čukarički 59, Radnički 51, Voždovac 49, TSC 48 pont stb.