2024. április 26., péntek
NBA

Kiestek a legutóbbi finalisták!

A tavalyi szezon nagydöntőjének egyik résztvevője sem folytathatja az NBA playoffját. Keleten a Miami várta ellenfelét, amelynek kiléte a Boston–Milwaukee párharc hetedik meccsén derült ki előbbi pályáján, a TD Garden közönsége pedig fordulatos meccs után hatalmasat ünnepelhetett. A harmatgyenge támadással 26:20-ra elvesztett első negyed után ugyanis feltámadt a Celtics, a nagyszünetben már 48:43-mal ment, majd fokozatosan növelve az előnyt, kényelmesen behúzta a szériazáró ütközetet.

Hatalmas meglepetés történt a hetedik mérkőzésig húzódó nyugati elődöntőben is, hiszen a múlt szezonban a főcsoportból fináléig jutó, mostani toronymagas alapszakaszgyőztes Phoenix már-már szégyenletes módon, 33 ponttal kapott ki a Luka Dončić (35) vezette vendég Dallastól úgy, hogy a felek közti különbség többször a 46 pontot is elérte.

Antetokounmpóék csak az első negyedben tudták féken tartani Tatum és társai támadását (Fotó: Beta/AP)

Antetokounmpóék csak az első negyedben tudták féken tartani Tatum és társai támadását (Fotó: Beta/AP)

NBA, főcsoport-elődöntő, kelet: Boston–Milwaukee 109:81 (a sorozatot a Boston nyerte meg 4:3-ra). Nyugat: Phoenix–Dallas 90:123 (a sorozatot a Dallas nyerte meg 4:3-ra). ABA-liga, elődöntő: Budućnost–Partizan 72:71 (1:1).