2024. április 26., péntek

Ingyenes gyermekülések

Az újvidéki Közlekedésügyi Hivatal a közlekedésbiztonság növelése érdekében ingyenes gyermeküléseket oszt ki az újvidéki szülőknek.

Az ingyenes gyermekülésekre május derekától lehet pályázni, a városi Közlekedésügyi Hivatal az idén 300 gyermekülést oszt ki a 9–36 kilogrammos gyermekek szüleinek. A kiosztás két körben zajlik, azok a szülők pályázhatnak, akiknek gyermekeik 2021. január 1-je és 2021. szeptember 1-je között születtek, és kizárólag újvidéki lakcímmel rendelkezők juthatnak az adományhoz.

Azok a szülők, akiket pozitívan bírálnak el a pályázaton, ismeretterjesztő előadáson vesznek majd részt, amelyen a gyermekülések helyes használatáról hallhatnak fontos információkat. A gyermekülések átvételénél a szülőknek fel kell mutatniuk a személyazonossági igazolványukat, valamint a gyermek anyakönyvi kivonatát.

Az ismeretterjesztő előadásokat május 30-án és június 7-én tartják meg 10 órakor, valamint 18 órától, majd ezután szétosztják a gyermeküléseket.

Aleksandar Kravić, a városi tanács közlekedési ügyekkel megbízott tagja korábban elmondta, tisztában vannak azzal, hogy egyre több jármű közlekedik a tartományi székváros utcáin, ezért a gyermekekre jobban kell vigyázni, mint régebben.

– Folyamatosak a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos előadások, hiszen az oktatás az előfeltétele a közlekedési kultúra növelésének, a megelőzés a leghatékonyabb módszer a közúti balesetek csökkentésére. Önkormányzatunk a Közlekedési Ügynökséggel karöltve közös projekteket valósít meg annak érdekében, hogy az iskoláskor előtti gyermekek, valamint az általános- és középiskolások idejében elsajátítsák a biztonságos közlekedés alapjait, és hogy megtanuljanak helyesen, szabályszerűen viselkedni az utakon – mondta Kravić.

Az ingyenes gyermekülésekre a következő címen lehet pályázni: https://2022.autosedista.org/#/