2024. március 28., csütörtök

Befejeződött a Vöröskereszt hete rendezvénysorozat

A Nemzetközi Vöröskereszt napja, illetve hete rendezvénysorozatban a Vöröskereszt szabadkai városi szervezete is részt vett, ennek keretében szombaton a rászorulók a korábban összegyűjtött ruhanemű közül válogathattak a Vöröskereszt székházának udvarában.

Egy órával a ruhaosztás befejeztét megelőzően Zoran Molnar szakmunkatárs abbéli becslésének adott hangot lapunknak nyilatkozva, hogy 600–800 kilogramm ruházati cikket osztanak ki.

Igyekeztek minden korosztály számára ruhaneműt biztosítani, ám a tapasztalat azt mutatja, hogy a gyermekruházat a legkelendőbb. Azt is elmondta, hogy a városi szervezet csapata szombaton Újvidéken, vasárnap pedig Nagybecskereken vett részt az elsősegélynyújtó versenyen. A Vöröskereszt városi szervezetének a hét minden napját sikerült rendezvényt szerveznie, tette hozzá Molnar, mondván, hogy ezek közül némelyiknek már hagyománya van, ám új programokat is beemeltek a rendezvénysorozatba.

A tisztújító közgyűlést szintén megtartották, a 2022 és a 2026 közötti időszakban újfent dr. Siniša Trajković tölti be a Vöröskereszt szabadkai szervezetének titkári a tisztségét.