2024. április 25., csütörtök

Két kábítószer előállítására alkalmas laboratóriumra bukkantak

A szervezett bűnözés elleni szolgálat a Szervezett Bűnözés elleni Ügyészséggel együttműködve két kábítószer előállítására alkalmas laboratóriumot foglalt le Stari Banovciban és Batajnicán – írja a 021.rs hírportál.

A gyanú szerint a bűnszervezet tagjai tavaly szeptember óta kábítószerrel kereskedtek Belgrád területén, viszont az egész országban és a régióban is. A rendőrség letartóztatta T. M.-t (64) és T. D.-t (55).

Stari Banovciban a rendőrség egy marihuána előállítására alkalmas laboratóriumot fedezett fel, ahol 123 kannabisz palántát foglaltak le, amelyek átlagosan 55 centiméter magasak voltak. Emellett 4,5 kilogrammnyi marihuánát is találtak, amit értékesítésre szántak.

A rendőrség tagjai egy batajnicai helyszínt is átkutattak, ahol szintén egy marihuána előállítására alkalmas laboratóriumot találtak, ahol 276 kannabisz palántát foglaltak le, amelyek átlagosan 90 centiméter magasak voltak. Emellett 0,7 kilogrammnyi marihuánát is találtak, amit értékesítésre szántak.

A helyszínek átkutatása során 4000 eurót is találtak, ami a gyanú szerint a kábítószer értékesítéséből származott.

A gyanúsítottakat 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, majd az illetékes ügyészség elé kerültek, ahol a bíró 30 napos elzárásra ítélte őket.