2024. március 29., péntek

Adományok a kismamáknak

A Vöröskereszt zentai szervezete ajándékozott

A Vöröskereszt hete alkalmából a zentai szervezet pénteken ajándékcsomaggal lepte meg azokat a Zentai Közkórház szülészetén tartózkodó kismamákat, akiknek május 8-a és 15-e között született a gyermekük. A Vöröskereszt zentai aktivistái babakelengyét, takarót, rugdalózót, törölközőt, emlékkönyvet tartalmazó csomagot adtak át a kismamáknak. A helyszínen elmondták, hogy a Vöröskereszt hetében számos aktivitást tartanak minden korosztály számára, kezdve a legfiatalabbaktól a legidősebbekig, így az adományozás mellett az általuk kiírt képzőművészeti és irodalmi pályázatok eredményeit is kihirdették, ami során értékes jutalmakkal lepték meg a legjobb alkotásokat beküldőket.
A Vöröskereszt adományainak az átadásán két kismama volt jelen, valamint dr. Csáki Beáta, a Zentai Közkórház igazgatója, aki elmondta, hogy a Vöröskereszt hetében született gyermekek anyukái kaptak most ajándékot, aminek mindannyian nagyon örülnek.

– Ez az ajándékcsomag nagyon fontos számukra, mert sok olyasmit tartalmaz, amire szükségük van az anyukáknak és a babáiknak – hangsúlyozta az igazgatónő, és hozzáfűzte, hogy ezzel is egy kicsit a gyermekvállalásra igyekeznek buzdítani a szülőket.

A Zentai Közkórház szülészetén idén ez idáig 228 baba született, május 8-ától 13-áig pedig 7 gyermek – újságolta az igazgatónő, aki elmondta, hogy a Vöröskereszt zentai szervezetétől 17 csomagot kaptak, így mind a hét ebben az időszakban szülő anyuka elkapja az ajándékcsomagját, s a készlet erejéig az elkövetkező napokban szülők is elkapják az ajándékukat.