2024. április 19., péntek

Bábszínház a gyermekeknek

Óbecsén járt az adai Jancsi Bohóc Bábszínháza Egyesület

Gyereknevetéstől volt hangos pénteken az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör kisterme, ahol az adai Jancsi Bohóc Bábszínháza Egyesület Mackó anyó dajkát keres című előadását tekintették meg a legkisebbek. Az egyesület hét évvel ezelőtt alakult meg és azóta a bábjátékosok létszáma is bővült azzal a céllal, hogy az előadások szebbek és színesebbek legyenek.

– Ez a bábjáték is hasonló az előzőekhez, kesztyűbáb játékról van szó. Ebben az előadásban az anya van a főszerepben, az anya gondoskodó szerepe és az anya iránti szeretet kerül előtérbe, beleszőve a tavaszt, a természet ébredését. Megpróbáltunk minél több erdei állatot bevonni és a gyermekeket találós kérdések segítségével bekapcsoljuk az előadásba. A Mackó anyó dajkát keres című bábelőadást körülbelül tíz évvel ezelőtt játszottuk először, három-négy évente felelevenítjük, óvodákban és kultúrházakban is szerepelünk. Tapasztalataink szerint a gyerekek nyitottak, minél több a cselekmény, annál inkább leköti a figyelmüket. Ezekben az egyszerűbb kesztyűbáb darabokban állatmeséket dolgozunk fel, amelyek inkább az óvodás korosztálynak szólnak. A bábszínház az első lépés a színház felé – mondta Mészáros Enikő bábjátékos, az adai Jancsi Bohóc Bábszínháza Egyesület vezetője.

Ricz Róbert, az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör elnöke elmondta, a kultúrkör munkatársai arra törekszenek, hogy minél színesebb programokat kínáljanak a helyi polgárok számára.

– Természetesen a gyermekekre is gondolunk, nekik hoztuk ezt a bábelőadást. Sokan eljöttek, jó volt a hangulat, nagy tapsot kaptak a bábjátékosok az előadás végén. Ezért érdemes dolgozni nap, mint nap – közölte Ricz Róbert.