2024. április 20., szombat

A jövőbe tekintve

A Vöröskereszt Kishegyes községi szervezete éves közgyűlést tartott

Csütörtökön délután a kishegyesi tűzoltóotthonban tartották meg a Vöröskereszt Kishegyes községi szervezetének éves közgyűlését, amelyen jelen voltak az önkormányzat és más Vöröskereszt-szervezetek képviselői is. Fontányi Andor, a községi szervezet titkára arról számolt be lapunknak, hogy a közgyűlésen elsősorban az általános témákról volt szó.

– Bemutattuk a tavalyi év munkajelentését, a pénzügyi jelentést és az idei munkatervet. A tervek mellett még említésre kerültek olyan napirendi pontok, amelyek a választásokat illetik. A közgyűlés megszavazta, hogy az elnökség és jómagam készítsünk elő egy négyéves tervet arra vonatkozóan, hogy milyen alapszervezeteket hozzunk létre – mondta a titkár, majd azzal folytatta, hogy a tavalyi eredményeik közül kettőt emelne ki, az idén pedig egy újítást szeretnének bevezetni.

– Mindenképpen sikernek tartom, hogy a népkonyhaprogramot eredményesen működtetni tudtuk. Egy régóta dédelgetett célunk is megvalósult az év elején, beszereztünk egy új gépjárművet. Ez hatalmas előrelépés a szervezet működésében és a tevékenységek megvalósításában. A célkitűzésekről szólva elmondhatom, hogy újítást szeretnénk bevezetni, a nyári táborokat. A nyári hónapokban az érdeklődő diákokkal szeretnénk több különböző programot megvalósítani. Ezeken az év közbeni témákat és a Vöröskereszt által oktatott gyakorlatokat ismételnénk át, valamint új alapokra helyeznénk az önkéntességet ezekkel a diákokkal. Szeretnénk minél több fiatalt bekapcsolni a szervezet működésébe – számolt be Fontányi.

Az egyesület hosszú távú munkájára komoly befolyással lesznek azok a lépések, amelyeket a mostani közgyűlésen tettek meg. Többek között ilyen volt az, hogy megalapítottak 10 alapszervezetet – tudtuk meg a titkártól, aki azt is elmondta, hogy a község mindhárom településén alapítottak egy-egy alapszervezetet, az iskolákban, az óvodában, a szociális központban és a nyugdíjas-egyesületben. Ezek az alapszervezetek fogják kinevezni a községi szervezet vezetőségét az elkövetkező négy évre. Többek között kinevezik az igazgatóbizottságát, valamint a különböző fejlesztési bizottságok tagjait is. A szervezet működése és céljainak elérése szempontjából nagyon fontos, hogy négy évre előre tudnak tervezni – mondta Fontányi, aki elsődleges célként a közösség szolgálatát emelte ki.

Végezetül azt is megtudtuk a titkártól, hogy a közgyűlésen jelen voltak a Vöröskereszt aktivistái, Sándor István, Kishegyes község alpolgármestere, valamint az inđijai és a magyarkanizsai Vöröskereszt-szervezetek képviselői.

– Ezekkel a Vöröskereszt-szervezetekkel nagyon jó és szoros együttműködést folytatunk. Az inđijai Vöröskereszttől kaptuk a népkonyha felszerelését két évvel ezelőtt. Most sikerült összehozni velük egy ünnepélyesebb találkozást, ahol megköszönhettük nekik a támogatást, amelynek révén lett saját konyhánk. A magyarkanizsai Vöröskereszt sokat segít a nyári programok megszervezésében, a fiatalok mozgósításában. Fiataljaink már több éve visszatérő vendégek a magyarkanizsai Vöröskereszt nyári táboraiba – fogalmazott Fontányi.