2022. július 2., szombat

Đoković hatodszor Róma bajnoka

A világelső Novak Đoković nyerte meg a római salakpályás tenisztorna férfi versenyét, immáron hatodik alkalommal, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte a görög Sztafanosz Cicipaszt.

A 20-szoros Grand Slam-győztes szerb teniszező egy héttel 35. születésnapja előtt, szombaton aratta 1000. győzelmét profiként, és a 125. fináléjára készült – ebből 11-et a Foro Italicóban vívott, és ötször emelhette magasba a trófeát.

A túloldalon a 23 esztendős Cicipasz még csak 20. döntőnél tartott, kettejük mérlegében pedig 6-3-ra vezetett a belgrádi klasszis, aki a tavalyi Roland Garros fináléjában 0-2-es szetthátrányból fordított a görög ellen.

A tizedik csata első szettje a világelső nyomasztó fölényét hozta, aki ellenállhatatlan játékkal, fél óra alatt 6:0-ra hozta a játszmát. Athéni riválisa a második felvonás elején nyerte meg az első gémjét, majd váratlanul brékelt, és 4:1-re, aztán 5:3-ra meglépett.

Cicipasz 5:4-nél a szettért adogatott, de megremegett a keze, Đoković visszabrékelt, és 6:6-nél jöhetett a rövidítés. Ebben a görög teniszező már elkészült az erejével, így a szerb begyűjtötte 87. trófeáját.