2024. április 25., csütörtök

Benzema beérte Raúlt

A Real Madrid igazi gálát rendezett csütörtök este a Santiago Bernabéuban, miközben 6:0-ra kiütötte a Levantét. A mérkőzés a már bajnok királyi gárda számára tét nélkül zajlott, a kisebbik valenciai csapat számára azonban végzetesnek bizonyult, hiszen a vereséggel biztossá vált kiesése az első ligából.

Statisztikai szempontból azonban volt mit figyelni a Realnál is, hiszen a hat gól (amiből Vinícius mesterhármassal vette ki részét) közül a másodikat Karim Benzema fejelte, ami a 323. találata volt a madridiak színeiben, ezzel pedig beért egy másik legendát, Raúlt a klub góllövő-örökranglistájának második helyén. A 34 éves francia támadó 2009 óta duzzasztja a számot, ám a rangsort vezető Cristiano Ronaldót már aligha éri utol, hiszen ahhoz további 128 gólt kellene még szereznie.

Benzema egyre feljebb lépdel a Real halhatatlanjainak listáján (Beta/AP)

Benzema egyre feljebb lépdel a Real halhatatlanjainak listáján (Beta/AP)

Angliában még nem dőlt el, a Manchester City, a Liverpool és a Chelsea mellett melyik csapat lesz a negyedik Bajnokok Ligája-résztvevő. Az Arsenal egy Tottenham elleni győzelemmel bebiztosíthatta volna, hogy a 2015–16-os szezon óta először BL-indulást érő helyen zárja a Premier League-et, ehelyett viszont egy kiállítás után háromgólos vereségbe futott bele közvetlen versenytársával szemben, amely így egy pontra megközelítette.

Angol bajnokság, pótlás a 22. fordulóból: Tottenham–Arsenal 3:0. Az élcsoport: Manchester City 89, Liverpool 86, Chelsea 70, Arsenal 66, Tottenham 65 pont.

Spanyol bajnokság, 36. forduló: Real Sociedad–Cádiz 3:0, Vallecano–Villarreal 1:5, Real Madrid–Levante 6:0. Az élcsoport: Real Madrid 84, Barcelona 72, Atlético Madrid 67, Sevilla 66 pont.

CHIELLINI ELHAGYJA A JUVENTUST

A szezon végén, közel húsz év után távozik a Juventus labdarúgócsapatától a klub veterán védője, Giorgio Chiellini. A 37 éves Európa-bajnok hátvéd szerdán éjszaka, az olasz kupa döntőjében az Inter elleni 4:2-es vereséget követően árulta el, hogy távozik az együttestől, amelynek színeiben utolsó meccse Firenzében, a Fiorentina otthonában lesz majd.

„Mindent megtettem a klubnál, amit tudtam. Remélem, marad utánam valami" – mondta Chiellini, aki 2005-től játszik a Juvénál, mellyel kilenc bajnoki címet és öt olasz kupát nyert, illetve kétszer jutott be a Bajnokok Ligája fináléjába.

A belső védő eddig 559 hivatalos mérkőzésen lépett pályára a Juventusban, amivel Alessandro del Piero és Gianluigi Buffon után harmadik a klub örökranglistáján. A pisai születésű futballista két hete jelentette be, hogy elköszön a válogatottól is, visszavonulásról azonban egyelőre nem beszél, és sajtóhírek szerint az USA-ban,
az MLS-ben folytatja karrierjét. (MTI)