2024. április 19., péntek

Zomborba jött a Denver

Nem mindennapi vendégek érkeztek csütörtökön Nyugat-Bácskába, egy zombori istálló elé: Nikola Jokić éppen végzett hobbijával, a fogathajtóedzéssel, amikor észrevette, hogy családtagok, barátok és csapattagok serege szervezett számára meglepetésbulit szülővárosában, és a Denver Nuggets stábjának tagjai, élükön az edző Michael Malone-nal és az elnök Tim Connellyvel személyesen hozták el számára az NBA legértékesebb játékosának járó egyik trófeát.

Előkerült a harmonika, kezdődhetett az ünneplés. „Szokatlan volt, mert általában délelőtt tartjuk az edzéseket, de most valamiért délután csináltuk. Amikor visszajöttem az istállóhoz, mindenki itt várt, ami érzelmes pillanat volt számomra. Senki nem jár errefelé, szóval ez örök élmény marad – mondta a váratlan látogatásról a zsinórban másodszor MVP-nek választott Jokić. – Nem gondolkodtam azon, hogy megnyerhetem ezt a címet. De talán majd amikor öreg, kövér és ronda leszek, büszkén mesélem a gyerekeimnek, hogy annak idején elég jó voltam kosárlabdázásban. Egyébként az ilyen egyéni díjaknál csak valakik kiválasztják, hogy ki legyen a győztes… szemben egy bajnoki címmel, hiszen az olyasvalami, amit tényleg a játékosok nyernek meg.”

A Denver az első fordulóban kiesett az NBA idei rájátszásából, ahol péntek hajnalban az első főcsoporti döntős kiléte is ismertté vált, miután a Miami negyedszer is győzött a Philadelphia ellen. A Phoenix és a Dallas nyugati elődöntőjén viszont hetedik mérkőzésre is szükség lesz, miután Luka Dončićék újfent egyenlítettek.

NBA, főcsoporti elődöntő, kelet: Philadelphia–Miami 90:99 (a sorozatot a Miami nyerte meg 4:2-re). Nyugat: Dallas–Phoenix 113:86 (3:3). Eurokupa, döntő: Bologna–Bursaspor 80:67. ABA-liga, elődöntő: Partizan–Budućnost 82:66 (1:0), Crvena zvezda–Olimpija 93:82 (1:0).