2022. július 1., péntek

Rúzsa Magdi is fellépett a magyar államfő beiktatásán (VIDEÓ)

Magdi az új köztársasági elnök kedvenc dalát énekelte el

Novák Katalin már kedden átvette a Sándor-palota kulcsait, de az ünnepélyes beiktatását szombatra időzítették. Az Országgyűlés március 10-én választotta köztársasági elnökké őt, aki a tíz év után búcsúzó Áder János helyre lép.

A beiktatási ceremónia 08:30-kor a Kálvin téri református templomban tartott ökumenikus istentisztelettel kezdődött. A program második pontja a Kossuth téri díszceremónia, ami 11 órakor indult, és több fellépőt: Balázs János és Kádár Viktória zongoraművészeket, Rúzsa Magdolna énekesnőt, a Magyar Nemzeti Táncegyüttest és az Angelica leánykart is felkérték, hogy színesebbé tegyék az eseményt, a Sándor-palotát pedig 13 órakor megnyitották az érdeklődők előtt, és 18 óráig lesz látogatható, közölte az index.hu.

A kishegyesi származású Rúzsa Magdi a hármas ikrei születése óta először lépett fel nagyközönség előtt. Magdi az új köztársasági elnök kedvenc dalát énekelte el. 


A Mandiner közlése szerint szimbolika követte a fellépők kiválasztását, amelyben nagy szerepet játszott a határon túli magyarság, a nagycsaládosok, a kisebbségek, és a tehetséggondozás értékeinek a megjelenítése is.