2024. április 23., kedd

Színes nyár Palicson

Idén sem kell határokat átlépni, ha egy kis szórakozásra vágyunk. Sőt, a határon túli fellépők érkeznek hozzánk, egyenesen Palicsra, ugyanis július 7-e és 10-e között rendezi meg Nyárhangoló Fesztiválját a szabadkai VM4K csapata.

A négy napos rendezvényen mindenki megtalálja a magának megfelelő programot. A legkissebeknek gyermekfoglalkozásokkal készülnek a szervezők, emellett az Iszkiri zenekar koncertjén is rophatják a kicsiny lábak. A felnőttek eközben kerekasztal beszélgetéseket hallgathatnak, kiállításokat és filmvetítéseket tekinthetnek meg, vagy könyvbemutatón vehetnek részt, vagy éppen táncházban szórakozhatnak.

A nappali programokat esti koncertek váltják fel, ahol szintén színes palettát állítottak össze a szervezők: a népzenétől kezdve a könnyűzenéig minden megtalálható. Egyebek mellett fellép Ferenci György és a Rackajam, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartett, Romano Drom, de elhozza slágerlistás dalait a Halott Pénz is.

A könnyű és népzenei koncertek mellett komolyzenei hangversenyeket is hallhat a közönség. Palicsra érkezik a Budapest Saxophone Quartett, a Sziget Quartett, a Görög Sisters Piano Duo, azonban az operettkedvelőknek se maradjanak otthon, ugyanis Kálmán és Lehár operettesttel készülnek a szervezők, az előadók pedig a Magyar Állami Operaház művészei.

Hamarosan még több információt árulnak el a szervezők.