2024. április 25., csütörtök

Ma este döntő

Ma este 21 órakor kezdődik az Eurovíziós Dalfesztivál döntője Torinóban, ahol 25 ország előadója próbálja kiérdemelni a legjobb dalnak járó elismerést. Szerbiát Ana Đurić Konstrakta képviseli, aki a ma esti döntőben a 24. helyen lép színpadra, és adja elő az In corpore sano című szerzeményt.

Rajta kívül a döntőbe jutott még Csehország, Románia, Portugália, Finnország, Franciaország, Svájc, Norvégia, Örményország, Hollandia, Ukrajna, Németország, Litvánia, Azerbajdzsán, Belgium, Görögország, Izland, Moldávia, Svédország, Ausztrália, Lengyelország, Észtország, Olaszország, Spanyolország és Nagy-Britannia.

A győztest a szakmai zsűri és a közönség szavazata alapján választják ki. A zsűri a főpróba alatt szavaz, míg a közönség 40 országból küldheti el szavazatát a műsor ideje alatt. Azoknak az országoknak a polgárai is szavazhatnak, amelyek nem kerültek be a döntőbe. Fontos azonban, hogy saját országának az indulójára senki sem voksolhat, így tehát Szerbiából nem tudnak üzenetet küldeni a szerb versenyzőre.