2024. március 29., péntek

Újabb Nidec-beruházás

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere csütörtökön a városházán megbeszélést folytatott a japán Nidec vállalat képviselőivel.

A polgármester elmondta, hogy a Nidec vállalat illetékeseivel való találkozásaikor mindig jó kedvű, mert rengeteg pozitív energia szabadul fel ezeken a tárgyalásokon, mindig jó hírekkel érkeznek a japán vendégek.

– Ma megismertem Takashi Szaito urat, akit hamarosan kineveznek a Nidec Elesys Europe élére. A tanácskozáson a japán vendégek arról értesítettek, hogy a Nidec újabb vállalatot szeretne működtetni a tartományi székvárosban. A Nidec Machinery érkezésével a japán nagyvállalat újvidéki beruházása jelentősen növekszik, városunk pedig egy világhírű high-tech céggel gazdagodik. A japán vendégeket megismertettem a Nidec jelenlegi beruházásának az alakulásával, a létesítmény épülésének ütemével és a környező infrastruktúra kialakításának a helyzetével. Jelenleg a vízhálózat és a szennyvízhálózat csatlakoztatásán folynak az előmunkálatok, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor júliusban megnyílhat a gyár. Ez a beruházás óriási jelentőséggel bír az egész országra nézve – írta Vučević a Twitter közösségi hálózaton.

A Nidec cég hamarosan Újvidéken üzemelteti a Nidec Machinery vállalatát is. A fotó tavaly decemberben készült, amikor Aleksandar Vučić elnök és a japán cég küldöttsége az Észak 4 ipari övezetben, a Kátyi út mellett elhelyezték a villanymotorgyár alapkövét

A Nidec cég hamarosan Újvidéken üzemelteti a Nidec Machinery vállalatát is. A fotó tavaly decemberben készült, amikor Aleksandar Vučić elnök és a japán cég küldöttsége az Észak 4 ipari övezetben, a Kátyi út mellett elhelyezték a villanymotorgyár alapkövét

Az Újvidéken épülő gyár nemzetközi szintre emelheti Szerbiát a jövő termékeit illetően, a Nidec látja el ugyanis a kefe nélküli egyenáramú motorokkal a világpiac felét: a termékeit olyan neves autógyárak használják fel, mint amilyen a kínai GAC vagy a francia Peugeot. A cég vezetőségének az a célja, hogy a jövőben az elektromotorok gyártása terén átvegyék az uralmat.

A következő öt évben 10 milliárd dollárt fektetnek be annak érdekében, hogy magukénak tudhassák a nemzetközi piac 45 százalékát. Európa meghódítását Újvidékről irányítanák – mondta előzőleg Cuji Shingo, a japán cég szerbiai részlegének igazgatója.

Az újvidéki gyárat építő Nidec cégóriás 340 vállalatot működtet a világ 40 országában, és több mint 120 ezer alkalmazottja van. Vajdaságban a 29. termelési központját nyitja meg.

Nyitókép: A Nidec cég hamarosan Újvidéken üzemelteti a Nidec Machinery vállalatát is. A fotó tavaly decemberben készült, amikor Aleksandar Vučić elnök és a japán cég küldöttsége az Észak 4 ipari öveze