2024. április 19., péntek

Kupagyőztes az Inter és a Ferencváros

A római Foro Italico sportkomplexum területén két jeles sportesemény is zajlott szerdán, hiszen míg a Stadio Olimpicót körülvevő teniszpályákon az ATP és a WTA tornáját rendezték, addig a labdarúgópályán az olasz kupa döntőjére került sor a Juventus és az Inter között.

A gólgazdag találkozó 7. percében a milánói csapat szerezte meg a vezetést Barella bombagóljával, ám a második félidő elején Sandro és Vlahović találataival a torinóiak három perc alatt fordítottak. A 80. percben Çalhanoğlu büntetőből egyenlített, így hosszabbításba torkollott a mérkőzés. A ráadás első felében Perišić előbb egy újabb büntetőből, majd akcióból is betalálva hozta jelentős előnybe az Intert, amire a túloldalról Massimiliano Allegri vezetőedző kiállítást érő heves reklamálása jelentette az egyetlen választ. Az Inter 2011 után nyerte meg ismét a kupát, és a bajnokságban még van esélye a duplázásra is.

Az Inter nyolcadik alkalommal hódította el a kupát (Fotó: Beta/AP)

Az Inter nyolcadik alkalommal hódította el a kupát (Fotó: Beta/AP)

Véghez vitte viszont ezt a tettet a magyar kupa fináléjában a ligagyőzelmet már zsebében tudó Ferencváros az először döntőbe jutó Paks ellen. Bár az eredmény 3:0 lett, Zachariassen korai gólja után az utolsó tíz percben nyugodhatott csak meg az FTC, Boli duplája ekkor tette biztossá a győzelmet. A szerb kupában eldőlt, hogy ismét a Partizan és a Crvena zvezda játssza a finálét, a két csapat szurkolói pedig „bemelegítésként” már most, a két elődöntős mérkőzés között is összecsaptak egymással Belgrádban.

Ritkaság, hogy egy nemzeti válogatott egy klubcsapat ellen mérkőzzön, ezt tette viszont most Ukrajna a mönchengladbachi Borussia vendégeként. A háború sújtotta ország csapata november közepe óta most játszott először, és az elhalasztott, Skócia elleni vb-pótselejtezőre való felkészülés jegyében 2:1-re legyőzte a Bundesliga 10. helyezettjét.

Olasz kupa, döntő: Juventus–Inter 2:4. Magyar kupa, döntő: Ferencváros–Paks 3:0. Szerb kupa, elődöntő: Partizan–Vojvodina 2:1, Crvena zvezda–Novi Pazar 8:0. Angol bajnokság, 33. forduló: Leeds–Chelsea 0:3, Leicester–Norwich 3:0, Watford–Everton 0:0, Wolverhampton–Manchester City 1:5. Az élcsoport: Manchester City 89, Liverpool 86, Chelsea 70 pont. Francia bajnokság, 36. forduló: Nice–St.-Étienne 4:2, Nantes–Rennes 2:1. Az élcsoport: PSG 80, Marseille 68, Monaco 65 pont. Spanyol bajnokság, 36. forduló: Alavés–Espanyol 2:1, Osasuna–Getafe 1:1, Sevilla–Mallorca 0:0, Elche–Atlético Madrid 0:2. Az élcsoport: Real Madrid 81 (–1), Barcelona 72, Atlético Madrid 67 pont. Barátságos mérkőzés: Borussia (M)–Ukrajna 1:2.