2024. április 23., kedd

Megkezdődött az énekelt versek fesztiválja Zentán

Immár huszonhatodik alkalommal rendezik meg az Énekelt Versek Zentai Fesztiválját, amelynek versenyprogramja pénteken délután kezdődött meg. Az idei megmérettetésben részt vevő szólisták, illetve zenekarok által előadott megzenésített versek között mindenképpen szerepelnie kell Bíró Tímea Sinkó-díjas költő Virrasztás, vagy pedig Halasztás című költeményének, a másik két versenyszám pedig az előadó, zenekar által szabadon választott versek lehetnek.

Az idei fesztiváli versenyprogramban a 12 előadó, illetve formáció produkcióját  a Bíró Tímea, palicsi költő, a Hét Nap újságírónője, Radványi Balázs énekes-zenész, a Kaláka együttes tagja, a zsűri elnöke (Budapest), Verebes Ernő zeneszerző, költő (Zenta–Budapest), Török Máté verséneklő, a Misztrál együttes tagja (Budapest) összetételű zsűri bírálta el.

Az előző évekhez hasonlóan a rendezvénysorozat keretében a tartomány több városában, illetve településén, így Szabadkán, Csantavéren, Topolyán és Felsőhegyen rendezték meg a fesztivál tájoló programjait, a Zentai Magyar Kamaraszínház pedig Yasmina Reza: Művészet című szatírájának az előadásával csatlakozott a rendezvénysorozathoz. 

A fesztivál gálaműsora ma, szombaton 18 órától várja az érdeklődőket a színházban. A gálaműsorban fellép a budapesti kétszeres Kossuth-díjas és Prima Primissima díjas Kaláka együttes, valamint a vendégelőadó Mikó István, Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész, a Kaláka együttes alapító tagja.