2024. április 25., csütörtök

A jó emberek ereje

Bácskertes összefogott a tűzkárosultak megsegítésére

A bácskertesi (kupuszinai) Önkéntes Tűzoltó Testület, együttműködésben a helyi közösséggel, rendszeresen szervez gyűjtési akciót a faluban tűzkárt szenvedett családok, háztartások megsegítésére. Legutóbb a helyi Markanović család szorult támogatásra, ugyanis jelentős mértékű tűzkár keletkezett a házuk hátsó műhelyrészében.

Marásek István, a kupuszinai ÖTT tagja lapunknak elmondta, egyelőre nem tudni, hogy honnan eredt a tűzeset, hogy mi történt pontosan.

– A ház hátsó részén, egy eresztéknél, a műhelyben keletkezett kár. Két horogfa, amit majd cserélni kell, továbbá a beszivárgott füst miatt a szobák teljesen felfüstölődtek, kormosak. Ezeket újból kell meszelni és két motorkerékpár teljesen megégett. Idejében kiértünk a tűzhöz, megfékeztük azt. Segítségünkre siettek az apatini és a zombori tűzoltóság emberei is – hallottuk Marásek Istvántól.

Markanović Jelisaveta számára rengeteget jelent a falu összefogása.

– Az ablakon kinézve láttam meg a tüzet, egy nagy robbanást is hallottam. Hívtam a fiamat, nagyon megijedtünk. Kezdett égni minden a terasznál, a műhelyben a fiam szerszámai… Egy 10 literes benzintartály is felrobbant, az árammal is gond volt, igazán nem is tudtuk mit csináljunk… Szóltunk a tűzoltóknak, gyorsan jöttek is és hála nekik, sikerült megakadályozni, hogy nagyobb baj történjen. A rokonok, az ismerősök szintén azonnal biztosítottak bennünket a támogatásukról. Átmentünk a testvérem lányának a házába, ott lakunk most, egy szobában, amíg nem rendeződik a helyzet. Hálás szívvel, nagy köszönettel elfogadtuk a kupuszinaiak által összegyűjtött segítő adományt, rengeteget jelent. Eredetileg zomboriak vagyunk, tizennégy éve lakunk a faluban, de gyorsan ment a beilleszkedés, jó emberek élnek itt – mondta Jelisaveta.

Rekettye Róbert, a bácskertesi helyi közösségi tanácsának elnöke elmondta, amióta önkéntes tűzoltóság létezik a faluban, azóta a tűzesetek okozta nagyobb károk esetén gyűjtést tartanak a károsultak megsegítése céljából.

– A gyűjtés ideje alatt a helyi közösség épületében délelőttönként mindig két tűzoltó ügyel, gyűjti a pénzadományt. Büszkeséggel mondhatom, a kupuszinai nép mindig összetart és adományoz – hallottuk az elnöktől.