2024. április 19., péntek

Idén is MadT-tábor

Színjátszást, rendezést kedvelő, közös alkotásra és kísérletezésre nyitott fiatalokat várnak idén nyáron is Zentára, a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók 14. Táborába, a MAdT-ba, amely július 1-jétől 8-áig tart.

A tábor elsősorban azoknak a fiataloknak kínál (15 éves kortól) tartalmas feltöltődést, akik a Vajdaság különböző pontjain működő színjátszó társulatoknak már tagjai, vagy – ha még nem azok – szívesen kapcsolódnának be egy-egy csoport munkájába.

Az idei évben 4 csoportban 35 fő részvételével zajlik majd a tábor.

Képzettség, előtudás nem szükséges, csak jókedv, és a szerepbe lépés varázsára való nyitottság.

A tábor amatőr rendezőknek és idén első ízben a dramaturgia iránt érdeklődőknek is szól. Gyakorlottaknak éppúgy, mint kezdőknek – felső korhatár nélkül.

Ebben az évben négy csoportba lehet jelentkezni:

A rendezői csoportba 18 évesnél idősebb jelentkezőket fogadnak. A dramaturgia- és színházelmélet csoportba 16 évesnél idősebb részvevőket várnak. Két színjátszó csoport is indul, jelentkezni 15 éves kortól lehet.

A rendezői csoport vezetője: Táborosi Margaréta, rendező, színművész, koreográfus. A dramaturgia- és színházelmélet-csoport vezetői: Góli Kornélia dramaturg és Oláh Tamás teatrológus, dramaturg. A színjátszó csoportok vezetői: Kalmár Zsuzsa színművész és Mezei Kinga rendező, színművész.

Jelentkezési határidő: június 1., szerda.

A tábor költségeihez való hozzájárulás díja 8000 dinár, melyet a tábor első napján készpénzben lehet befizeti. A tábor ideje alatt a résztvevők a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban teljes ellátást (napi három étkezést és szállást) kapnak.

A tábor a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű ifjúsági rendezvénye.

Szervezők: Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség.