2024. április 19., péntek

Takarítás, szépítés közös erővel

Topolya község önkormányzata és helyi közössége a hétvégén a tóparti sétányon takarítási, festési és szemétgyűjtési akciót szervezett, melyen szép számban jelentek meg az intézmények és civil szervezetek képviselői. A munkaakció kezdetén Szatmári Adrián polgármester elmondta, hogy minden évben megrendezésre kerül ez az akció a tó melletti sétány, a strand és környékének rendezésére, és rámutatott, hogy az idén a helyzet a tópart körül sokkal jobb, sokkal kevesebb szemét van, mint az előző években.

–Azt gondolom azonban, hogy még van lehetőségünk javulni, hogy a jövőben még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a megelőzésre, valamint a szigorításokra, azaz a büntetésekre. Aki a szemetet otthagyja ebben a természetvédelmi övezetben, azt szigorúan és kíméletlenül meg fogjuk büntetni a jövőben. 2017-től a Topolyai-tó természetvédelmi terület, ezért arra kérünk minden idelátogatót, hogy ne szemeteljen ebben a természetvédelmi övezetben. Számunkra, topolyaiak számára a topolyai tópart egy rendkívül fontos idegenforgalmi helyszín, és minden évben az önkormányzat jelentős összegeket fordít ennek az idegenforgalmi helyszínnek a fejlesztésére.

Szatmári azt is elmondta, hogy a városban folyamatban van a tavaszi lomtalanítás és a játszóterek felújítása.

Az egyik mólót is átfestették az önkéntesek (Fotó: Herceg Elizabetta)

Az egyik mólót is átfestették az önkéntesek (Fotó: Herceg Elizabetta)

A topolyai önkormányzat és a helyi közösség eszközeikből biztosították az akcióhoz szükséges fogyóeszközöket, a zsákokat, kesztyűket, festéket, ecseteket. A munkaakciót közös ebéddel zárták a művésztelepen, a szervezők ily módon hálálták meg a jelenlevőknek a részvételt.