2024. március 29., péntek

Életben maradt a Liverpool

Három fordulóval a Premier League vége előtt Jürgen Klopp csapata hárompontos hátrányba került a Manchester Cityvel szemben, amikor a hétvégén döntetlent játszott a Tottenham ellen, kedden pedig ismét meleg helyzetet élt át, amikor az Aston Villa ellen már a 3. percben hátrányba került. Matip gyorsan egyenlített, de Mané győzelmet jelentő góljára a második félidő derekáig kellett várni. A két élcsapat most úgy áll pontegyenlőséggel a tabella élén, hogy a Citynek még három, a Poolnak viszont már csak két meccse van hátra, és nehéz ellenfél már egyikükre sem vár.

A Liverpool megizzadt az Aston Villa ellen (Fotó: Beta/AP)

A Liverpool megizzadt az Aston Villa ellen (Fotó: Beta/AP)

Izgulnia kell Olaszországban a Romának is, hogy a következő szezonban is ott lehessen a Konferencia Ligában, ahol idén a döntőre készült. Miután ugyanis a Farkasok kikaptak a Fiorentinától, ez a két csapat és az Atalanta egyaránt 59 ponton áll, versenyben a KL-szereplést jelentő utolsó biztos helyért.

Olasz bajnokság, 36. forduló: Fiorentina–Roma 2:0. Az élcsoport: Milan 80, Inter 78, Napoli 73 pont. Angol bajnokság, 33. forduló: Aston Villa–Liverpool 1:2. Az élcsoport: Manchester City (–1) 86, Liverpool 86, Chelsea (–1) 67 pont. Spanyol bajnokság, 36. forduló: Valencia–Betis 0:3, Granada–Athletic Bilbao 1:0, Barcelona–Celta Vigo 3:1. Az élcsoport: Real Madrid (–1) 81, Barcelona 72, Sevilla (–1) 65 pont. Szuperliga, felsőház, 5. forduló: Čukarički–Voždovac 0:0. Az élcsoport: C. zvezda 94, Partizan 92, Čukarički 56 pont.

BERLINBEN AZ EB-DÖNTŐ

Berlinben rendezik a 2024-es Európa-bajnokság döntőjét. Többek között erről is döntés született kedden Bécsben az UEFA kongresszusán. A 24 csapatos, egy hónapig tartó kontinensviadal 2024. június 14-én kezdődik, a nyitómérkőzésre a müncheni Allianz Arenában kerül sor.

Az eseményen még Hamburgban, Lipcsében, Dortmundban, Düsseldorfban, Gelsenkirchenben, Kölnben, Frankfurtban és Stuttgartban rendeznek mérkőzéseket. Az UEFA-kongresszuson azt is bejelentették, hogy jövőre Prágában lesz a harmadik számú európai kupasorozat, a Konferencia Liga fináléja.