2024. március 28., csütörtök

Morant szezonjának vége

Sima ötödik fordulós mérkőzésekkel került karnyújtásnyira a továbbjutáshoz a Miami és a Phoenix az NBA főcsoporti elődöntőiben szerda hajnalban. A Phoenix és a Dallas találkozója a harmadik negyedben dőlt el, amikor a vendégek 12 labdát eladtak, és hat perc alatt csak négy pontot hoztak össze, de a teljes meccsen is mezőnyből csupán 38 százalékkal céloztak a Luka Dončić vezette texasiak, ami harmincpontos vereségükhöz vezetett. Ennél is nagyobb különbséggel, 35 ponttal múlta felül a Miami a Philadelphiát, beállítva az idei playoffszakasz legnagyobb győzelmi különbségét.

A Miami éjjel kiharcolhatja a továbbjutást (Fotó: Beta/AP)

A Miami éjjel kiharcolhatja a továbbjutást (Fotó: Beta/AP)

A Memphis háza táján eközben eldőlt, hogy a csapat fiatal sztárjátékosa, Ja Morant már nem fog pályára lépni ebben a szezonban a Golden State elleni harmadik meccsen elszenvedett térdsérülése következtében.

Kedden 73 éves korában elhunyt az NBA történelmének egyik legendája, Bob Lanier. A Buffalóból származó, 208 centiméteres, balkezes játékos 1970 és 1984 között a Detroit és a Milwaukee csapatát erősítette, a korszak egyik legjobb játékosaként a Hírességek Csarnokába is beválasztották.

NBA, főcsoporti elődöntők, kelet: Miami–Philadelphia 120:85 (a sorozatban 3:2). Nyugat: Phoenix–Dallas 110:80 (3:2).