2022. június 29., szerda

Megtartották az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét (VIDEÓ)

Tegnap este megtartották az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét Torinóban. A szombati döntőre a következő országok képviselői jutottak tovább: Svájc, Litvánia, Örményország, Izland, Portugália, Norvégia, Görögország, Ukrajna, Moldova és Hollandia, jelenti az N1.

Az említett tíz ország képviselői kapták a legtöbb szavazatot a közönségtől a tegnap esti elődöntőben. Véletlenszerű sorrendben olvasták fel a döntősöket, így nem tudni, melyik előadó szerezte meg a legtöbb szavazatot, de a legnagyobb tapsot a torinói arénában a várakozásoknak megfelelően az ukrajnai Kalush Orchestra kapta. 

A második elődöntőt holnap, azaz csütörtök este tartják, amikor Szerbia képviselője, Konstrakta is színpadra lép.

Szerbia mellett Finnország, Izrael, Azerbajdzsán, Grúzia, Málta, San Marino, Ausztrália, Ciprus, Írország, Észak-Macedónia, Észtország, Románia, Lengyelország, Montenegró, Belgium, Svédország és Csehország is bemutatkozik.

A verseny szabályzata szerint Németország, Spanyolország, Nagy-Britannia, Franciaország és a házigazda Olaszország, az Eurovízió úgynevezett „Big Five" versenyzői automatikusan bejutottak a szombati döntőbe.