2024. április 19., péntek

A NIS a legkívánatosabb munkáltató Szerbiában

A vállalat jövőbeli célja még több fiatal alkalmazása

A Poslovi Infostud álláskereső weboldal márciusban felmérést végzett arról, hogy melyik munkáltató a legvágyottabb és a legjobb Szerbiában. Az eredmények alapján az első helyen a Szerbiai Kőolajipari Vállalat (NIS) végzett, a második a Coca-Cola, a harmadik pedig az Air Serbia. A kutatásban 10 887 személy vett részt, és a három vállalat mellett helyet kapott még többek között az A1, a Bosch, a DM, az IKEA, a Szerbiai Telekom, a Nestlé, a Lidl, a Yettel és több más cég is.

A legjobb munkaadó kiválasztása mellett a kutatásban részt vevőknek arra a kérdésre is válaszolniuk kellett, hogy mitől vonzó egy munkáltató, valamint hogy milyen üzleti környezetben szeretnének dolgozni. Az eredmények elemezése segíthet a munkáltatóknak képet alkotniuk a munkaerőpiaci elvárosokról, ami lehetővé teszi, hogy a jövőben alkalmazkodnjanak az új munkamodellekhez.

Alisa Evsina, a NIS emberi erőforrások osztályának igazgatója elmondta, ez a második alkalom, hogy a NIS-t a legjobb munkáltatónak választották Szerbiában,

– Ez mindenképpen tovább ösztönöz minket, hogy folytassuk a munkánkat, de egyúttal felelősséget is jelent, hogy megbízható partnerei maradjunk a munkásainknak, mivel csak kölcsönös elégedettséggel érhető el kiváló üzleti eredmény. A NIS célja az elmúlt időszakban nemcsak az volt, hogy megőrizze az üzleti stabilitást, hanem a vállalat ebben a nehéz időben felmismerte a munkavállalók jelentőségét is. A jövőben is minden támogatást megadunk a dolgozóinknak, hogy tovább fejlődhessenek. Ehhez az elismeréshez a NIS összes alkalmazottja hozzájárult – közölte Evsina.

– A vállalat a továbbiakban nagy összegeket fektet be egy olyan program fejlesztésébe, amelynek célja a fiatalok bevonzása, valamint a munkások versenyképességének a növelése. Csupán tavaly a NIS 2870 képzést szervezett 5200 személy részvételével. Ezenkívül a vállalat az elmúlt évben elindította a NIS Energy elnevezésű programot, amelyre a cég üzleti igényeinek megfelelő diplomás és mesterszakos hallgatók jelentkezhetnek, A kiválasztott jelölteknek az egyéves fizetett program után lehetőségük lesz a vállalatban maradniuk. A NIS Energy sikeréről tanúskodik az a tény is, hogy a program befejeztével mind a 15 résztvevő elhelyezkedett a cégnél. Ezek mellett az idén elindították a NIS Calling program hatodik évadját, amely az egyetemisták számára lehetőséget nyújt, hogy egy rugalmas program keretében tapasztalatot szerezzenek, és megismerekedjenek azokkal a területekkel, amelyeken tanulnak.

Egyébként a NIS a Poslovi Infostud legutóbbi felmérésében is elnyerte a legkívánatosabb munkáltató elismerését.

Arra a kérdésre, hogy mitől vonzó egy munkáltató, a válaszolók kiemelték a stabil fizetést, a baráti és kellemes munkakörnyezetet, a vezetőket, akik tisztelik és megbecsülik a munkásokat, a megfelelő egyensúlyt a magánélet és a munka között, a fejlődési lehetőséget és a tisztességes jutalmazást.