2024. március 29., péntek

Amerikai sajtó: Idén is Jokić az MVP!

Bár a hivatalos kihirdetés még nem történt meg, az általában jól értesült ESPN bennfentes információi alapján már bejárta a hír a nemzetközi sajtót: az NBA 2021/22-es szezonjában is a zombori születésű Nikola Jokićot választották a világ első számú kosárlabdaligájának legértékesebb játékosává.

Ezzel Jokić csupán a 13. játékos az NBA történetében, aki két egymást követő évben MVP lett, a számok alapján pedig megérdemelten, hiszen idei meccsenkénti 27,1-es pontátlaga és 13,8-as lepattanóátlaga még az előző szezonban elért mutatóinál is magasabb. Egyúttal idén áprilisban a 27 éves szerb lett az első játékos, aki egy idény során 2000 pontot, 1000 lepattanót és 500 gólpasszt jegyzett.

Már második éve, hogy egy szerb Amerika legjobbja (Fotó: Beta/AP)

Már második éve, hogy egy szerb Amerika legjobbja (Fotó: Beta/AP)

Bár csapata, a Denver a Golden State elleni vereséggel a rájátszás 1. fordulójában búcsúzott az idei bajnokságtól, ám hamarosan hosszú távra köthetik össze életüket a felek, hiszen ötéves, a hírek szerint 254 millió dollárt jövedelmező szerződéshosszabbításon dolgoznak a Nuggetsszel. A végső szavazásban Jokić a Philadelphia játékosát, Joel Embiidet, valamint a Milwaukeeban kosarazó Giannis Antetokounmpót előzte meg.

Egy másik díj viszont már hivatalosan is gazdára talált, ugyanis az alapszakaszgyőztes Phoenix kispadján ülő Monty Williamst szavazták meg a szezon legjobb edzőjének.

A játék eközben nem állt le, a jelenleg zajló négy párharc közül csak a Golden State mondhatja el, hogy négy mérkőzés után egy lépésre került a továbbjutástól, miután kedd hajnalban harmadszor is legyőzte a Memphist.

NBA, főcsoporti elődöntők, kelet: Milwaukee–Boston 108:116 (a sorozatban 2:2). Nyugat: Golden State–Memphis 101:98 (3:1).