2024. április 18., csütörtök

Hat közlekedési baleset

A nagykikindai körzetben a Belügyminisztérium munkatársai a múlt hétvégén folyamatosan terepen voltak, sebességet mértek, és amikor arra szükség mutatkozott, szondáztatták a gépjárművezetőket.

A Nagykikindai Rendőrkapitányság körzetében a múlt hétvégén hat közlekedési baleset történt, amelyben egy személy elhunyt, további három személy pedig könyebb testi sérüléseket szenvedett. A balesetek oka némely esetben az erős alkoholos befolyásoltság, más esetben a gyorshajtás, az utolsó ok pedig az elsőbbségmegadás elmulasztása volt. A keletkezett károk értékét 790.000 dinárra becsülték. Negyvenhárom járművezető ellen szabálysértési eljárást indítottak, százhetven esetben pedig szabálysértési jegyzőkönyvet adtak ki a gépjárművezetőknek.

A múlt hétvégén huszonkilenc járművezetőt zártak ki a forgalomból ittas vezetés miatt. Közülük hét személyt a józanítóba vittek 12 órára, ugyanis az alkoholszint szervezetükben meghaladta az 1,2 mg/ml-t. További ötvenhat esetben büntetést szabtak ki a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, és még hatvan kisebb szabálysértést regisztráltak, áll a rendőrségi közleményben.