2024. április 24., szerda

Véget ért a rossz sorozat

Mind a négy párharc 2:1-re áll a harmadik fordulót követően az NBA főcsoporti elődöntőiben. A hétvégi mérkőzések közül a legizgalmasabb végjátékot a Milwaukee és a Boston párharca hozta. A Bucks 103:100-ra vezetett, amikor négy másodperccel a vége előtt két büntetőt ítéltek a vendégcsapatnak. Marcus Smart az elsőt bedobta, a másodikat viszont szándékosan elrontotta, hogy egy kétpontossal még esélye nyíljon a Celticsnek az egyenlítésre. Smart el is kapta a lepattanót, de nem talált be, csapatának pedig csak a dudaszó után sikerült bepofoznia a labdát a kosárba. Figyelemre méltó volt Giannis Antetokounmpo formája, hiszen a Milwaukee 103 pontjából 42-t ő szerzett.

Embiid így óvta még sérülékeny arccsontjait (Beta/AP)

Embiid így óvta még sérülékeny arccsontjait (Beta/AP)

Örülhettek a Dallasnál is, hiszen véget vetettek a Phoenix ellen már tizenegy mérkőzésen át húzódó nyeretlenségi sorozatuknak. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy Luka Dončić megkapta a vágyott segítséget támadójátékban a legtöbb pontig jutó Jalen Brunsontól (28), noha a szlovén volt az, akinek kis híján sikerült elérnie a tripla duplát (26-13-9).

A Philadelphiának is összejött a szépítés a Miami ellen, miután visszatért a csapatba az előző két meccset arcsérülése és könnyebb agyrázkódása miatt kihagyó Joel Embiid. A védőmaszkban játszó kameruni 18 ponttal és 11 lepattanóval vette ki a részét a magabiztos győzelemből.

NBA, főcsoporti elődöntő, kelet: Philadelphia–Miami 99:79 (a sorozatban 1:2), Milwaukee–Boston 103:101 (2:1). Nyugat: Dallas–Phoenix 103:94 (1:2), Golden State–Memphis 142:112 (2:1). BL, elődöntő: Hapoel–Tenerife 71:78, Ludwigsburg–Baxi Manresa 55:63.