2024. április 19., péntek

A Győr a legjobb négy között

Miután a múlt héten 21:21-es döntetlent játszott a Győr Brestben, a visszavágón szoros küzdelem volt várható a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntős helyéért. A magyar csapat azonban egészen más formában lépett pályára, mint az előző találkozón, már az első percekben komoly előnyt épített ki, és végül fölényes, tizenkét gólos győzelemmel biztosította helyét a final fourban.

Különösen elemében volt Stine Oftedal, aki az első meccsen rendkívüli módon egyetlen alkalommal sem talált be a kapuba, most viszont kilenc gólt lőtt, az ő vezetésével pedig a Győr már a félidőt is 20:12-vel zárta, vagyis harminc perc alatt ért el egy híján annyi találatot, mint legutóbb a teljes játékidő alatt. A két francia kapus, Amandine Leynaud és Laura Glauser is csúcsformában volt, hiszen a lövések 44 százalékát hárították, míg a túloldalon Sandra Toft többnyire tehetetlennek bizonyult azok ellen a játékosok ellen, akik következő BL-meccsén már csapattársai lesznek, hiszen a dán kapus nyártól Győrbe igazol.

Oftedalt a meccs legjobbjának választották (Fotó: MTI)

Oftedalt a meccs legjobbjának választották (Fotó: MTI)

A Győr mellett a tavalyi bajnok Kristiansand könnyebb, az Esbjerg nehezebb párharc végén, a Metz pedig a Rosztov kizárása miatt játék nélkül jutott be a final fourba. Az elődöntős párosítások sorsolását holnap, kedden tartják, maga a döntő torna pedig június 4–5-én zajlik majd a budapesti MVM Dome-ban.

Eredmények, negyeddöntő, visszavágó: Győr–Brest 35:23 (összesítésben 56:44), Kristiansand–Ljubljana 33:24 (65:49), Esbjerg–Bukarest 27:27 (53:52).