2024. április 25., csütörtök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Több halálos kimenetelű baleset történt, a Belügyminisztérium elégedetlen a közlekedésbiztonság szintjével

Több súlyosabb közlekedési baleset is történt hétvégén az ország utain, ezért a Belügyminisztérium hétfőn közleményben szólította fel a forgalomban résztvevőket, hogy az eddiginél is nagyobb figyelmet szenteljenek az előírások betartásának. A szerencsétlenségek többségében motorkerékpárosok vettek részt, az említett napon négyen meghaltak, köztük egy hároméves gyerek is, több személyt súlyos sérülések miatt szállítottak kórházba. Minden esetben a gyorshajtás okozta a baleseteket, mutatott rá a belügyi tárca.

A Šabac melletti Cerovacon egy motoros az előtte közlekedő gépkocsiba hajtott bele. A helyszínen életét vesztette a motorkerékpár vezetője, a hátsó ülésen utazó nő, majd a šabaci kórházban egy hároméves gyerek is belehalt a sérüléseibe. Szemtanúk szerint két motoros versenyzett egymással a közúton, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett. A másik motoros elszökött a helyszínről. Az úton a szóban forgó Fiat, egy teherautó, és a motor haladt egymás mögött. Az autó kanyarodni készült a főútról, amikor a motoros megelőzve a kamiont, nem látta az előtte haladó autót, s nagy sebességgel nekiütközött. A szerencsétlenséget csak a kocsit vezető nő élte túl.

Egy másik súlyos baleset a Požarevac melletti kerülőúton történt vasárnap délután előzés közben, amikor egy autó ütközött össze egy teherautóval. A 24 éves autóvezető belehalt a sérüléseibe, Volkswagen Passat gépkocsijával próbálta megelőzni a kamiont, amikor nekiütközött. Még vizsgálják a szerencsétlenség körülményeit.

A Belügyminisztérium közleménye kiemeli, a fokozott ellenőrzések ellenére sem kilégítő a közlekedésbiztonság szintje, s bejelentették, hogy a napokban tovább növelik az ellenőrzések számát.