2024. április 24., szerda
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Vajdasági napokat tartottak Trebinjén

Dr. Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár vezetésével a tartományi kormány delegációja kétnapos munkalátogatáson vett részt Trebinjén, ahol a hétvégén tartották meg a Vajdaság napjai elnevezésű rendezvényt a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet szervezésében. A turisztikai és gazdasági rendezvény célja, hogy a boszniai Szerb Köztársaságban bemutassa Vajdaság idegenforgalmi kínálatát.

– A legfrissebb adatok szerint 50 százalék feletti a vendégszám növekedése Vajdaságban, ami azt mutatja, hogy sikerült megtartanunk a turistákat és jól látható, hogy a Vajdasági Idegenforgalmi Szervezettel és a Vajdasági Gazdasági Kamarával sikerült egy fenntartható rendszert kialakítanunk – mondta Ivanišević.

A Vajdasági Turisztikai Szervezet képviselői szerint az idei rendezvény középpontjában a gasztronómia és az aktív pihenés áll. A rendezvényen bemutatták a Balkan Travel című kétnyelvű folyóiratot is, amely a tartományi kormány és a Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet együttműködésével valósult meg. A rendezvényen szó esett a Tour de Fruška turisztikai és rekreációs rendezvényről is, melyet május 20-a és 22-e között tartanak meg a Fruška gorán.

A Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet bejelentette a borturizmust és az aktív pihenést egyesítő Walk&Wine elnevezésű rendezvényt is, amelyet szintén a Fruška gorán tartanak meg.