2024. április 16., kedd

BabaExpo és Ringató Zentán

Kisgyermekes családoké a főszerep

Május 14-én, szombaton a Zentai Baba-mama Klub szervezésében BabaExpót és Bababörzét tartanak a Thurzó Lajos Általános Iskola tornatermében. Az eseményre 9 és 12 óra között kerül sor, ahová minden érdeklődőt sok szeretettel várnak. Az expó a leendő és gyakorló kisgyermekes szülőknek szóló szakirányú kiállítás és vásár. A helyszínen jelen lesznek a kismama és gyermek témakörben érdekelt cégek, szolgáltatók, termékforgalmazók, valamint kézműves-kiállítás és -vásár is lesz, továbbá lehetőséget biztosít a jelenlévőknek a használt ruha, játék és babaholmi adásvételére és cseréjére. A börzén a 0–14 éves korosztály számára lesznek ruhák és egyéb holmik. Az eseményen egy külön gyereksarkot fognak a szervezők kialakítani, ahol óvónők és tanítók kézműves-foglalkozást tartanak a gyerekeknek addig, ameddig a felnőttek nézelődnek és vásárolnak. A szervezők elmondása szerint folyamatosan fejleszteni fogják az eseményt, és minden évben valami újdonsággal készülnek majd az érdeklődőknek.

A rendezvényt Zenta Község Önkormányzata támogatja, és ingyenesen látogatható mindenki számára.
Május 10-én, kedden Ringató foglalkozást tart a baba-mama klub a Népi Technika épületében 17.30-tól. A Ringató zenei nevelési módszer, amelynek kidolgozója Gállné Gróh Ilona, szemléletében, értékeiben, pedagógiai vonatkozásában Kodály Zoltán útmutatásait követi. A program célja elő énekszóval, hangszerjátékkal, nagyrészt a magyar néphagyományból merített zenei anyaggal élő, érzelmi kapcsolat kiépítése a kisgyermekes családokkal, mintát adva a szülőknek a családból induló művészeti nevelés lehetőségeire és az anyanyelv létfontosságára. Ízlésformálás, élménynyújtás a felnőtteknek és a gyerekeknek egyaránt harminc percben. A programot szakképzett foglalkozásvezető tartja, szeretetteli légkörben, 0–3 éves korú babáknak, kisgyermekeknek és szüleiknek. Nagyszülőket, várandós anyukákat és babát tervező fiatalokat egyaránt nagy szeretettel várnak kedden a Népi Technikában.

Az eseményen való részvételhez előzőleges regisztráció szükséges, üzenetben a Zentai Baba-mama Klub oldalon keresztül vagy e-mailben a zentaibabamamaklub@gmail.com címen. A program támogatója a Magyar Nemzeti Tanács és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.