2024. április 24., szerda

Wellnessezés jutányos áron

Az adai wellnessközpont egyre népszerűbb a helyi és a vidéki vendégek körében is

Adán az újonnan megnyílt korszerű wellnessközpont március 23-ától fogadja a vendégeket a hét minden napján 9 és 20 óra között. Az Adica üdültetési közvállalat üzemelteti a létesítményt, amely egyre népszerűbb a helyi és a vidéki látogatók körében. Juhász Tibor, a közvállalat igazgatója elmondta, hogy főként a családosok és a nyugdíjasok keresik fel a létesítményt, ahol a vendégek jutányos áron wellnessezhetnek a termálvízzel feltöltött medencékben, valamint szabadon használhatják a finn szaunát, a gőz- és a pezsgőfürdőt, a napozóágyakat az épületben és a teraszokon, illetve a játszóházat. A vendégek rendelkezésére áll még két kávézó, masszázsszalon és ajándékbolt is az egyemeletes létesítményben.

– A wellnessközpontban egy időben 250 fő tartózkodhat, ennyi vendég részére biztosítunk öltözőszekrényeket és napozóágyakat. Az utóbbiakra a jó idő közeledtével egyre nagyobb szükség lesz, hiszen hatalmas napozóteraszok várják a látogatókat. Júniusban indul a fürdőidény a szomszédos strandfürdőben, ahova díjmentesen léphetnek be azok a vendégek, akik jegyet váltottak a wellnessbe, ahova az elektromos karkötővel térhetnek vissza wellnessezésre, masszázsra vagy napozni. A látogatóinkat két kávézó is várja, egy az emeleten és egy a földszinten, illetve az utóbbi helyen egy masszázsszalon is masszázzsal, manikűrrel és pedikűrrel. Ezeket az ajándékbolttal együtt magánvállalkozók üzemeltetik – magyarázta Juhász Tibor. – A földszinten három medence található, a gyermek- és az élménymedence, az utóbbiban úszni is lehet, illetve az ülőmedence, amit gyógyhatású termálvízzel töltünk fel. A legnagyobb méretű élménymedencébe az első harminc napban melegített víz került, de ezt követően termálvizet engedtünk abba is, mert erre volt igény a víz gyógyhatása miatt. A gyógyvizünk szív- és érrendszeri, bőrbetegségre, nőgyógyászati problémákra, illetve gyomorbántalmak kezelésére alkalmas, de erről bővebb tájékoztatót kaphatnak a látogatók a wellnessközpontban. Az emeleti részen van egy kávézó, valamint egy nagy pihenőtér, továbbá 400 négyzetméteres napozóterasz, illetve a VIP-részleg, ahol finn szauna, gőzkabin és pezsgőfürdő található. Továbbá van egy másik terasz, ahova a vendégek kiülhetnek kávézni, ha szép az idő. Erre a teraszra bárki kiülhet, aki arra jár, ehhez nem kell jegyet váltani, külső lépcsőről is megközelíthető. A gyermekmedence vizének hőmérséklete 34–36 Celsius-fok, az élménymedence 36, a termálvizes ülőmedence pedig 36–38 Celsius-fokos. A pezsgőfürdő vízhőmérséklete 36–38 Celsius-fok, a finn szauna 80, a gőzfürdő pedig 70–80 Celsius-fokos – nyilatkozata az igazgató.

A több mint egy hónapja üzemelő wellnessközpontban időközben sikerült kiküszöbölni a kezdeti gondokat is – tudtuk meg Juhász Tibortól. Nagyobb teljesítményű hőcserélőt szereltek fel a gyermek- és az ülőmedencében, hogy optimalizálják a víz hőmérsékletét. Ennek köszönhetően melegebb lett a gyermekmedence vize, amit kedvezően fogadtak a gyerekek és a szülők is. Kiemelte, hogy a létesítmény népszerűsítésére médiakampányba kezdtek:

– A wellnessközpont a látogatottsága jobb, mint amire számítottunk. Attól tartottunk, hogy hosszabb időre lesz szükség ahhoz, míg eljut a híre az emberekhez, és kedvet kapnak hozzá. Ez nem így történt, de a látogatottság még elmarad attól, amit őszre várunk. Egyelőre 50 százalékos kapacitással működünk. Ennél sokkal több vendégeket tudunk fogadni, de legalább hat hónap szükséges, hogy a közvélemény tudomást szerezzen a létesítményről, és minél többen ellátogassanak hozzánk. Hiszem, hogy sokan kedvet kapnak, hogy eljöjjenek hozzánk, mivel nem kell a határátkelőn várakozni. Vajdaságból bárki egy–másfél óra alatt eljuthat Adára – mutatott rá az igazgató.

– A vendégek eddig csak dicsérték a wellnessközpontot. Természetesen mindig vannak olyan fotelharcosok, akik otthonról a közösségi oldalakra negatív kommentárokat irkálnak, de nekik semmi sem lenne jó, ezt így kell elfogadni. Kedvezőnek tartjuk az árjegyzékünket, hiszen mindenki kiválaszthatja magának, hogy a pénztárcájához mérten 2, 3, 4 órás vagy egész napos jegyet vált. Sőt, az adai nyugdíjasok óránkénti 120 dináros áron léphetnek be a wellnessközpontba. Egy doboz cigaretta 300 dinárba kerül, ugyanennyi pénzért 2 órát lehet wellnesselni Adán, vagyis használni a medencéket, a finn szaunát, a gőz- és a pezsgőfürdőt. A látogatóinknak ingyenessé tettük hétfőtől péntekig a parkoló használatát is. A wellnessből távozáskor kapnak egy kilépőkártyát, amivel távozni tudnak a zárt parkolóból. Csak szombaton és vasárnap fizettetjük meg a parkoló használatát, aminek szintén kedvező a fogadtatása. Jelenleg azon dolgozunk, hogy minél szélesebb körben elterjedjen, hogy megnyílt a wellnessközpont Adán. Ehhez felvettük a kapcsolatot a nyomtatott és az elektronikus sajtóval, illetve szeretném mindenkinek a figyelmébe ajánlani az Adica honlapját (www.adica.rs) is, ahol nemcsak reklámozzuk magunkat, hanem naprakész információkkal is szolgálunk. Fejlesztéseket is tervezünk. Szeretnénk nagyobb úszófelületet biztosítani a látogatóknak. A terv szerint egy fűtött folyosóval kötjük össze a wellnesst a 70 méterre lévő csúszdás medencével, amelybe termálvizet engedünk, és meleg levegővel felfújható magasnyomású ballonnal fedjük be. Az Adica közvállalat 8 millió dináros támogatást nyert erre a célra a turisztikai minisztériumtól. A tervdokumentáció készül, és őszre kezdjük a munkálatokat – mondta Juhász Tibor.