2024. március 29., péntek

Túrabakancs és borkóstoló

Tartalmas programokkal várja tagságát a bácskossuthfalvi Életfa Nagycsaládosok Egyesülete

Boldizsár Stefanov Frida személyében néhány hete új elnök tölti be tisztségét a bácskossuthfalvi Életfa Nagycsaládosok Egyesületének az élén, aki elsőként az igen sikeresre és számosra sikerült húsvéti foglalkozás alkalmával mutatkozhatott be. Amellett, hogy a szervezet tartalmas és emlékezetes közösségi programokat szervez az év folyamán a gyerekek számára, ezen a hétvégén az Életfa tagságához tartozó édesanyákat köszöntik.

– Kétgyermekes édesanyaként, feleségként vállaltam el az Életfa élén a tisztséget, és egyelőre ismerkedem a feladatkörömmel. Tisztában vagyok vele, illetve az elmúlt évek bizonyították is, hogy a szervezetünk sikerének a kulcsa a csapatmunka, vagyis nem egyemberes feladat. Ezért máris köszönettel tartozom a szervezet korábbi elnökének, Fodor Zoltánnak a támogatásért, mint ahogy az Életfa elnökségi tagjainak is, akik már a kezdetektől mellém álltak. Így az igen tartalmas húsvéti programunk megvalósításában is számíthattam a hathatós segítségükre. Volt, aki a szükséges felszerelés beszerzéséből vette ki a részét, más a gyerekekkel szervezett foglalkozásból. Legkisebbjeink évről évre nagy örömmel várják a csokitojás-vadászatot a Kossuth parkban, ami már évek óta szinte hagyományosnak számít az egyesületünkben, mint ahogy a tojásfestés és a bábszínházas előadás is hozzátartozik a szervezetünk alkalmi programjához. Ezúttal húsvéti locsolóvers szavalásában is hirdettünk „házibajnokságot”, és elmondhatom, hogy igen jól vizsgáztak azok a fiúk, akik bátrak voltak. Természetesen jutalomban is részesültek. A programunk megvalósításához a bácskossuthfalvi helyi közösség nyújtott segítséget – tette hozzá Boldizsár Stefanov Frida, aki a soron következő hétvégi nagycsaládos-összejövetelről is szót ejtett.

– Anyák napi programunkat ezúttal csupán az édesanyák részére szervezzük meg, hogy egy kicsit kiszakíthassuk őket a hétköznapok sodrásából. Kötetlen beszélgetésre invitáljuk a hölgyeket, akiknek apró figyelmességgel és borkóstolóval szeretnénk feltölteni a lelkét. Ezt követően május folyamán a Topolyai-tó partja körül Túrabakancs elnevezéssel kirándulást is szervezünk családjaink részére a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával. Ennek keretében szeretnénk megtekinteni a zobnaticai kastélyt, a parkot és a ménest. A résztvevőinket zsíros kenyérrel vendégeljük meg, majd pedig további programokra invitáljuk a tagságunkat. Így a part mentén íjászkodást, karkötőkészítést, a cserkészek közreműködésével csomókötést tanulhatnak a gyerekek és persze az érdeklődő felnőttek – hallhattuk a szervezet elnökétől, aki hozzátette, hogy az Életfa kapuja folyamatosan nyitva áll az új tagság előtt. Valamennyi kisgyermekes családot, valamint a nagymamákat és a nagypapákat, sőt bárkit várnak, aki a tradicionális elveket vallva kapcsolódna be a szervezet munkájába, illetve hagyományőrző, családbarát rendezvényeik támogatójaként szeretne csatlakozni a bácskossuthfalvi Életfa Nagycsaládosok Egyesületéhez, hogy együtt, egymást támogatva formálják a falu jövőjét adó, közösségben gondolkodó ifjúságot.

– Az éves tagsági díjunk változatlan, 500 dinárba kerül. Az új tagjaink pedig az egyesületünk Facebook-profiljára üzenve kérhetik a felvételüket, vagy az én messengeres elérhetőségemet felkeresve tudják velünk felvenni a kapcsolatot, illetve az én 063/182-9976-os mobilszámom is elérhető – zárta a beszélgetést Boldizsár Stefanov Frida.