2024. április 23., kedd

Álomesküvők

Évről évre változó trendekkel veszik fel a lépést a szolgáltatók

A zentai Mimóza virágüzlet fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepelte tavaly, ez alkalomból nyílt napot tartottak. A nagy érdeklődésre való tekintettel pedig az idén megszervezésre került az első esküvőkiállítás Zentán. Balog Jerne, a virágüzlet tulajdonosa elmondta, hogy több mint hatvan színárnyalat van, amiből válogathatnak a párok. Persze, aki ezekből sem találja meg a megfelelőt, azoknak igyekeznek az igényeknek megfelelően minden szükséges kiegészítőt beszerezni.

Szebbnél szebb tortákat láthattak a látogatók (Gergely Árpád felvétele)

Szebbnél szebb tortákat láthattak a látogatók (Gergely Árpád felvétele)

Zentán először szerveztek esküvőkiállítást a környékben tevékenykedő szolgáltatók részvételével. A járványhelyzet kihatással volt az elmúlt két évben tartandó esküvőkre, az idei évre azonban már szinte minden szolgáltató naptára betelt. Két napig a Royal Hotel bálterme varázslatos pompába öltözött. Dekorosok, fotósok, ruhaszalonosok és cukrászok remekművei sorakoztak a kiállításra látogatók előtt.

A péterrévei Just Married esküvői ruhaszalon is a kiállítók között (Gergely Árpád felvétele)

A péterrévei Just Married esküvői ruhaszalon is a kiállítók között (Gergely Árpád felvétele)

A világháló következtében óriási választék áll a házasodni vágyók rendelkezésére, ezáltal igen csak megnehezítve a szolgáltatók dolgát is. A kiállítókat az idei trendekről és azok megvalósításairól kérdeztük.

(Gergely Árpád felvétele)

(Gergely Árpád felvétele)

– Szerintem az idei év színe a mályva- és púderszíneken kívül az erőteljesebb sötét árnyalatok. Egyre többen választanak merészebb árnyalatokat, mint a mohazöld, sötétbarna vagy az igazán mély kék – tette hozzá Balog Jerne, a kiállítás fő szervezője.

Bús Ibolya, az adai Party Dekor & Flower vezetője elmondta, hogy 2018 óta foglalkoznak esküvői dekorációval és virágüzlet vezetésével. Vállalkozásuk annyira kinőtte magát az évek során, hogy több más jellegű esemény dekorálásával is foglalkoznak.

A nagy nap valódi sikere a háttér munkában rejlik  (Gergely Árpád felvétele)

A nagy nap valódi sikere a háttér munkában rejlik (Gergely Árpád felvétele)

– Az idei trend nagyon változó, sok egyedi díszítést kérnek az ifjú párok, legtöbb esetben azt szeretnék megvalósítani, ami az ő személyiségüket tükrözi. A mostani kiállításra olyan dekorációval készültem, ami természetközeli hatást kelt, inkább kerti partis rendezvényekre, vagy szabad ég alatti esküvőkre tudom elképzelni. Mint ahogyan mi emberek is sokfélék vagyunk, az igényeink is épp ilyenek – emelte ki Ibolya.

A torták és az édességek sem hiányozhatnak egy álomesküvőről. Kávai Zsolt és Marlene Dietrich Szabadkáról érkeztek, és náluk a szivárvány összes színében találhatóak édes és ehető finomságok. Tortáik igazi remekművek, sokkal több ez számukra, mint puszta cukrászat, kikapcsolódás és művészet is egyben.

A szabadkai Dietrich a szivárvány összes színében készít gumicukrokat (Gergely Árpád felvétele)

A szabadkai Dietrich a szivárvány összes színében készít gumicukrokat (Gergely Árpád felvétele)

– Ami a trendeket illeti, nagyon sok különbség van a városi és a vidéki esküvők között. A vidéki megrendelők esetében mindennek csillognia kell még a városiak inkább természetbe hajló díszítéseket választanak. Ezáltal a tortáknak is ilyennek kell lenniük, a városiak többnyire letisztult, akár élővirág díszítést is választanak, míg a falusiak, tudják, hogy azt a virágot mennyi mindennel permetezték, és ők inkább a díszes tortákat kedvelik jobban – mondták a Szabadka szívében található édességbolt tulajdonosai.

(Gergely Árpád felvétele)

(Gergely Árpád felvétele)

Erdélyi Olga két éve kezdett különböző rendezvényekre előételeket készíteni, úgynevezett falatkákat. Többnyire állófogadások esetében praktikusak az ételei, de manapság már egyre elterjedtebbek az esküvőkön is.

– A falatkák kellemes kis lehetőségek különböző ízkompozíciók létrehozására. Eleinte csak saját részre készítettem, később már a baráti köreimben felkértek, hogy egy adott eseményre állítsak össze különböző ínyencfalatokat. Igazság szerint nem szoktam reklámozni magam, mai napig sem, a megrendelőim és én egymásra találunk. Szeretem, amikor kicsit bensőséges a viszonyunk és kölcsönösen alakítjuk egymást, például nekem van egy alapelképzelésem és egy alapkínálatom, de a vásárló elmondja, hogy milyen ízkombinációt szeretne vagy milyen formavilágot képzelt el. Így születhet meg a tökéletes összhang és az ízléses megjelenés – Olga véleménye szerint egyre nagyobb az érdeklődés az ilyen fajta újdonságok iránt.

A bálterem mesébe illő esküvő helyszínné alakult át (Gergely Árpád felvétele)

A bálterem mesébe illő esküvő helyszínné alakult át (Gergely Árpád felvétele)

– A nagy nap legfontosabb része a megfelelő szervezés, elengedhetetlen a tökéletes háttérmunka ahhoz, hogy az ifjú pár önfeledten élvezni tudja a saját tündérmeséjét. A szerelmek mesébe illő megpecsételéséhez pedig a ruhán át, az ételekig, a tortákig, a virágokig, minden apró részlet hozzájárul.