2024. április 19., péntek
ÓBECSE

Zdravko Čolić lép fel az idei Óbecse éjjel rendezvényen

Június 17-én és 18-án tartják meg az Óbecse éjjel elnevezésű rendezvényt a város központjában található Felszabadulás téren. A rendezvény sztárelőadója ezúttal Zdravko Čolić énekes lesz, aki június 18-án, szombaton áll színpadra – közölték a szervezők.

A rendezvény szervezői még a két évvel ezelőtti, 2020-as Óbecse éjjel fesztiválra szerették volna elhívni a népszerű előadót, azonban a járványhelyzet miatt akkor erre nem került sor. A 2020-as és a tavalyi, 2021-es rendezvényt egészségvédelmi és biztonsági okokból csak jelképesen tartották meg, a koncertek, valamint a különféle kísérőprogramok elmaradtak. Dragan Tošić, Óbecse község polgármestere tavaly adott nyilatkozatában azt mondta, hogy 2022-től augusztus első hétvégéjén tartják majd meg a rendezvényt, ugyanis augusztus elseje a város napja, ennek ellenére a fesztivál időpontja változatlan maradt.
Óbecse község a rendezvény alkalmából tavaly reflektorokat biztosított, amelyek megvilágítják a város központjában található római katolikus és pravoszláv templomot. Ennek beszerzésére és felszerelésére a tavalyi községi költségvetésből 2,5 millió dinárt különítettek el.

Az Óbecse éjjel rendezvényt 2017-ben szervezték meg először a városi tér felújításának befejezése, vagyis az új tér ünnepélyes átadása alkalmából. Azóta az elmúlt két év kivételével minden alkalommal közismert zenészek, művészek léptek a város szívében felállított színpadra, de a látványos tűzijáték, a gyermekprogramok és a kulturális programok sem maradtak el.