2024. március 28., csütörtök
MAGYAR BAJNOKSÁG

A Honvéd még bajban lehet

Az ugyan már korábban biztossá vált, hogy a Ferencváros megvédte címét, és ahhoz is óriási szenzációnak kellene történnie, hogy a további érmeken ne a Puskás Akadémia és a Kisvárda osztozzon, mégis néhány nyitott kérdés még akadt a magyar bajnokságban.

Ilyen például a kieső csapatok ügye is. A hétközi forduló keddi találkozóján a Honvéd Székesfehérváron szenvedett vereséget, így függetlenül attól, hogy tegnap este a lapzárta után véget ért találkozón mit játszott az MTK, még maradt esélye a bennmaradásra.

A Gyirmót esetében az élvonalbeli álmok életben tartásához mindenképpen legalább egy pontot kellett szerezni a Paks ellen. Ha már a kiesőjelöltek szóba kerültek, megemlítendő, hogy hétfőn a Vasas Szombathelyen gól nélküli döntetlent játszott, s ezzel megnyerte a másodosztály bajnokságát, így jövőre az angyalföldiek visszatérnek az NB I.-be.

A szombati Ferencváros–MTK örökrangadónak különös hangulata lesz, a bajnokcsapat a presztízs miatt nem engedheti, hogy hazai pályán vereséget szenvedjen, a kék-fehérek számára viszont egy vereség minden bizonnyal a kiesést jelentené. Ugyancsak feszült találkozónak ígérkezik a Honvéd– Mezőkövesd összecsapás is, amelyen a kispestiek mindent megtesznek majd azért, hogy a biztos bennmaradáshoz szükséges pontokat megszerezzék.

Nem dőlt még el a sorsa a negyedik helynek sem, amelyre legjobb eséllyel a Fehérvár pályázik. Ez a pozíció azért fontos, mert amennyiben a Fradi hazai porondon duplázni tud, akkor az nemzetközi kupaszereplésre jogosít fel. Természetesen Újpesten sem mondtak le a nemzetközi megmérettetés esélyéről, így a vasárnap esti Újpest–Fehérvár találkozó is a nagy téttel bírók közé sorolható.

A Paks–Kisvárda bajnokin a Tolna megyeiek szintén a negyedik helyért hajtanak majd, a Kisvárda pedig a bajnoki ezüstért, ami a vidéki klub legnagyobb sikere lenne. Ugyanakkor a szombaton Debrecenben pályára lépő Puskás Akadémia is a második helyt tűzte ki célul, amivel megismételné tavalyi szereplését.

A hétvége programja, szombat: Debrecen–Puskás Akadémia (14.45), Honvéd–Mezőkövesd (17.00), Ferencváros–MTK (19.15). Vasárnap: Paks–Kisvárda (14.05), Zalaegerszeg–Gyirmót (16.15), Újpest–Fehérvár (18.45).