2024. április 24., szerda

A sportinfrastruktúra fejlesztése a cél

Szabadtéri edzőtermet alakítanak ki az óbecsei Goran parkban

A nyár folyamán modern szabadtéri edzőterem épül Óbecsén, a sportközpont mögött található Goran parkban. A munkálatok összértéke 5 millió dinár.

– A szerbiai Ifjúsági és Sportminisztérium, valamint az óbecsei önkormányzat Óbecse község Ifjúsági Irodája projektjéhez nyújtott anyagi támogatásának köszönhetően a nyár folyamán korszerű szabadtéri edzőterem épül a Goran parkban. Ez az edzőterem azoké a polgároké lesz, akik sportolnak, közel állnak a természethez és egészséges életmódot folytatnak – közölte Dane Mandić, a községi tanács sporttal, ifjúsággal és idegenforgalommal megbízott tagja, majd hozzátette: a sportturizmus rohamosan fejlődik Óbecsén.

A megkérdezett óbecseiek eltérő véleménnyel vannak az új szabadtéri edzőterem kialakításáról. Magyar Réka már egészen kiskora óta sportol. Mint közölte, főleg egészségügyi okok miatt nem híve a szabadtéri edzőtermeknek.

– Az ilyen helyeken lehetetlen mindent kellőképpen tisztán tartani, fertőtleníteni, így nem hiszem, hogy használni fogom a tervezett edzőtermet. Jártam úszásra, táncra, de valahogy sosem csináltam tudatosan és kitartóan, egészen a húszas éveimig, amikor elkezdtem edzőterembe járni. Életmódot változtattam, sikerült a kitűzött célokat elérni, és ez lendített tovább a CrossFitig. Lassan két éve járok erre az edzésre, próbálok három alkalmat beiktatni egy héten. Nagyon jól hat a kondíciómra, az erőnlétemre, a koncentrációs képességemre, valamint kitűnő alvást is biztosít – mondta Magyar Réka.

Major Rebeka mintegy öt éve rendszeresen sportol, és mint mondta, el sem tudja képzelni az életét a sport nélkül.

– Izgatottan várom az új szabadtéri edzőtermet, biztosan ki fogom próbálni. Körülbelül öt évvel ezelőtt változtattam életmódot, azóta rendszeresen sportolok, edzőterembe járok, de otthon is edzek. A heti három-négy alkalom a minimum, de ha az időm és a különféle iskolai kötelezettségek megengedik, akkor a heti öt-hat alkalom sem kizárt – mondta Major Rebeka.

A helyi önkormányzat a község más településein is tervezi a sportinfrastruktúra és a fiatalok számára kialakított terek fejlesztését. A következő beruházás a szabadtéri edzőterem kialakítása után a bácsföldvári pravoszláv templom melletti kosárlabdapálya felújítása lesz.