2024. március 28., csütörtök

Új tagja van a verbászi községi tanácsnak

Elfogadták a munka- és pénzügyi jelentéseket a verbászi községi képviselő-testület legutóbbi ülésén

A verbászi képviselő-testület 15. ülését 28 napirendi ponttal április 28-án tartották meg. Az ülés elején a jelenlévők elfogadták Danijela Ilić, a községi tanács tagjának lemondását, helyére Predrag Rojević, Verbász polgármestere javaslatára Jasna Bjelicát választották ki.

Az ülés folytatásában meghozták a határozatot a község alapszabályának módosításáról, elfogadták a község által alapított közvállalatok 2021. január 1-jétől 2021. december 31-éig terjedő időszakra tervezett és megvalósított tevékenységek összehangoltságának mértékére vonatkozó tájékoztatót, továbbá az említett időszakra a közvállalatok munkatervére vonatkozó elemzést.

A képviselő-testület hatályon kívül helyezte Kucora (Kucura), Torzsa (Savino Selo) és a hozzá tartozó Kosančić település birtokrendezési tervezetét és határozat született egy külső revizor alkalmazásáról Verbász község 2021. évi költségvetése zárszámadásának felülvizsgálatára. Elfogadták Verbász község a 2020– 2030 időszakra vonatkozó fejlesztési terv bővítéséről és kidolgozásáról szóló határozatot, módosították a kóbor kutyák harapásával okozott károk megtérítése iránti polgári kérelmek elbírálásának rendjéről és módjáról szóló határozatot, valamint döntés született az építési telekrendezési hozzájárulás fizetésének összegéről és módjáról.

Az ülés folytatásában a jelenlévők szavazattöbbséggel elfogadták a verbászi Szociális Központ, a Danilo Kiš könyvtár, a Kulturális Központ, a Drago Jovović Testnevelési Központ, a Gyógyszertár Intézmény, az Idősek Otthona, Verbász község Idegenforgalmi Szervezete, valamint Verbász község Állategészségügyi és Mezőgazdasági Közhivatalának múlt évre vonatkozó munka- és pénzügyi jelentését.

A képviselők jóváhagyták a Standard Közvállalat Alapszabályának bővítését és módosítását, a községi válságtörzs árvízvédelemre vonatkozó 2022-re szóló operatív tervét, továbbá határozat született a Komunalac Közvállalat és a Vrbas-gas vállalat igazgatójának kinevezéséről.

A folytatásban elfogadták a 2021. évi községi közlekedésbiztonságról szóló jelentést, valamint jóváhagyták a káderügyi, foglalkoztatási és adminisztratív kérdésekkel foglalkozó bizottság javaslatait is.

Az ülés végén a képviselők egyperces néma felállással emlékeztek Slavica Dimitrijevićre, a képviselő-testület elhunyt tagjára.