2024. március 29., péntek

Dončić egyedül kevés volt

Az NBA alapszakaszát magasan a legjobb győzelmi mutatóval záró Phoenix a rájátszásban tovább folytatta a hengerelést, hiszen a nyugati főcsoport elődöntőjének első mérkőzésén könnyedén győzte le a tíz év után először ilyen magasságokba jutó Dallast.

A Suns a mérkőzés egésze alatt őrizte a vezetést, és a 121:114-es végeredmény már szorosabbnak tűnik annál, mint amit a játék képe mutatott. Bár remekelt a Mavericks sztárja, Luka Dončić (45-12-8), aki kis híján annyi pontot dobott, mint a Phoenix két legjobbja, Deandre Ayton és Devin Booker együttvéve, ám a szlovén egyedül vitte a csapatot a hátán, ami ezúttal nem volt elég a sikerhez.

Dončić blokkolni próbálja Chris Paul kísérletét (Beta/AP)

Dončić blokkolni próbálja Chris Paul kísérletét (Beta/AP)

Ezzel pedig csak a papírforma igazolódott, ugyanis immár a két csapat legutóbbi tíz egymás elleni mérkőzését egyaránt a Phoenix nyerte – Dončićék a párharc további találkozóin próbálhatják megtörni ezt a rossz sorozatot.

A kedd hajnali másik mérkőzésen, a keleti elődöntőben a Miami hasonlóan fölényes sikert aratott a legjobbját, Joel Embiidet sérülés miatt egy darabig nélkülözni kénytelen Philadelphia ellen.

NBA, playoff, főcsoport-elődöntők, kelet: Miami–Philadelphia 106:92 (a sorozatban 1:0). Nyugat: Phoenix–Dallas 121:114 (1:0).